Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spiesjes met pittige peppadew en garnalen

Pittige peppadew-garnalenspiesjes

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Deze garnalenspiesjes met peppadew combineren verse garnalen met een frisse, licht pittige kick. Perfect voor op de barbecue: snel klaar, boordevol smaak en gegarandeerd een favoriet op een zomerse avond.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
12

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 12 metalen spiesen
Deze garnalenspiesjes met peppadew combineren verse garnalen met een frisse, licht pittige kick. Perfect voor op de barbecue: snel klaar, boordevol smaak en gegarandeerd een favoriet op een zomerse avond.
Serveertip
Lekker met rijstsalade en platbrood.

Bereiding

  1. Klop de knoflook, de chilipeper, de peterselie, het paprikapoeder, het pittige paprikapoeder en de olijfolie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en roer de garnalen erdoorheen.

  2. Dek af, zet in de koelkast en laat minimaal 30 minuten marineren. Rijg de garnalen vervolgens afwisselend met de peppadews aan de spiesjes, zodat er aan elk spiesje 4-5 garnalen zitten.

  3. Steek de barbecue aan en laat de kooltjes wit worden. Grill de spiesjes 3-4 minuten op de barbecue of bak in een grillpan tot de garnalen roze en ondoorzichtig zijn. Serveer direct met citroenpartjes om erover uit te knijpen.

Per portie: 75 kcal | 4 g koolhydraten | 6 g eiwit | 4 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Maja Smend Styling: Lydia Brun Foodstyling: Emily Jonzen

Wat vind jij van dit recept?

1 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!