
Curry met gegrilde kip
Gemiddeld
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Gegrilde kip in een smaakvolle tomatensaus vol warme specerijen; dit is de curry van je dromen! Serveer met platbrood of naan om lekker in de saus te dippen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de kip in een kom of een plastic bak en schep om met het citroensap en het zout. Houd apart.
Doe voor de marinade de gember, de knoflook, de chilipepers en de specerijen in een keukenmachine en pureer tot een pasta; voeg zo nodig wat water toe om het wat losser te maken.
Houd de helft van de pasta apart voor de saus. Doe de yoghurt bij de rest van de pasta en pureer glad.
Schenk deze yoghurtmarinade over de kip en laat minimaal 4 uur marineren (een nacht of maximaal 48 uur is het beste, als je de tijd hebt).
Verhit intussen voor de saus de boter in een braadpan of stevige steelpan met deksel. Voeg de ui en een snufje zout toe en bak ca. 10 minuten, tot de ui goudkleurig is.
Voeg de apart gehouden specerijenpasta toe en bak nog 3-4 minuten, tot de pasta begint te verkleuren. Roer de tomatenpuree erdoorheen en bak nog 3-4 minuten, tot alles plakkerig is.
Voeg de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe. Laat ca. 20 minuten zachtjes koken, tot je een dikke, glanzende saus hebt.
Laat afkoelen, dek af en zet in de koelkast. De saus blijft in de koelkast tot drie dagen goed, of drie maanden in de diepvries.
Verhit de barbecue tot de kooltjes oranje en zilvergrijs zijn. Leg de kip plat op het rooster van de barbecue en gril 5-8 minuten per zijde, tot de kip geblakerd en net gaar is.
Leg met een barbecuetang de kip op een snijplank, laat even afkoelen tot je hem kunt vastpakken en snijd in grove stukken. Roer de kip en het vocht van de snijplank door de saus.
Zet de pan op de zijkant van de barbecue en laat ca. 15 minuten zachtjes koken, tot de kip goed is bedekt met de saus. Proef en breng op smaak. Als je barbecue een deksel heeft, laat de kip dan koken met het deksel erop, voor een extra rokerige smaak.
Bestrooi met gehakte koriander en ringetjes chilipeper en serveer met basmatirijst en gegrild platbrood of naan.









