Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Deze heerlijke curry recepten wil je voor het avond eten maken

Deze heerlijke curry recepten wil je voor het avond eten maken

Advertentie

Als we ergens nooit nee tegen zeggen, is het wel curry. Je kunt eindeloos blijven variëren met groenten, vlees en vis, maar ook met verschillende soorten currypasta's en specerijen. Kun je niet kiezen tussen al dat lekkers? Wij zetten onze beste curry recepten voor je op een rijtje om je keuze iets makkelijker te maken!

Curry recepten

Een van de populairste gerechten uit de Indiase keuken is ongetwijfeld curry. Niet gek want er zijn zo veel verschillende curry recepten dat er altijd voor iedereen wel wat tussen zit. Met vlees, vis of enkel groenten: de keuze voor het avondeten is aan jou.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Currypasta maken

De basis van curry is de saus die je maakt met bijvoorbeeld currypasta of kruiden en specerijen. Hierbij geldt ook dat e geen vast recept is en zijn de variaties eindeloos zijn.

Wel bevatten haast alle curry recepten de volgende smaakmakers: rode peper, knoflook, ui en koriander. Wanneer je deze ingrediënten niet vergeet toe te voegen, kan het haast niet anders dan een succes worden.

Dus ga zelf currypasta maken, kopen of volg simpelweg de onderstaande curry recepten stap-voor-stap op.

Sjalottencurry met citroengras

In Zuidoost-Azië gebruiken ze citroengras om een frisse toets en citroenachtig aroma te geven aan allerlei gerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van dit curry recept? Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte naan.

> naar het recept: sjalottencurry met zwarte bonen en citroengras

Sjalottencurry met zwarte bonen en citroengras

Broccolicurry

In India wordt er regelmatig bloemkool aan curry’s toegevoegd, maar broccoli is minstens net zo’n goede toevoeging. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de presentatie. De groene kleur van de groente gaat mooi samen met de gele saus in dit recept.

> naar het recept: broccolicurry

curry recepten met broccoli

Snelle kikkererwtencurry met paneer

De meeste curry’s laat je zo lang mogelijk pruttelen, maar wist je dat je ook heel snel curry kan maken? Dit snelle recept met paneer en kikkererwten is al in een kwartiertje klaar. Ideaal na een drukke werkdag!

> naar het recept: snelle paneer-kikkererwtencurry

Snelle paneer-kikkererwtencurry

Kipcurry met kardemom

Deze kipcurry met kardemom wordt nóg lekkerder als je kippendij gebruikt. Die zijn namelijk lekker vet en geven daardoor extra smaak af. Wil je botermals vlees? Vergeet de kip dan niet vooraf te bewerken met een vleeshamer.

> naar het recept: kipcurry met kardemom

kipcurry

Groene curry met garnalen

Als je eenmaal zelf je currypasta hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. Deze versie maak je met ingrediënten uit je voorraadkast en hij staat bovendien binnen een half uur op tafel. Wat wil je nog meer?

> naar het recept: groene garnalencurry

curry recepten

Romige lamscurry

Ultiem comfortfood: romige lamscurry met spinazie en cashewnoten. Deze topper in dit lijstje met curry recepten kun je lekker lang laten pruttelen. Trek er een uur voor uit en dan is het tijd om te genieten.

> naar het recept: romige lamscurry met spinazie en cashewnoten

lamscurry

Saag paneer: curry met paneer en spinazie

Paneer is een jonge, verse Indiase kaas die aan tal van curry recepten wordt toegevoegd. De curry met paneer en spinazie is het meest bekend en om je vingers bij af te likken zo lekker.

> naar het recept: saag paneer curry

Saag paneer: curry met paneer en spinazie

Viscurry met ananas en kokos

Ananas: beleg er je pizza ermee, en je hebt ruzie met de Italianen. In India zijn ze vriendelijker voor dit fruit. Zo is ananas hartstikke welkom in deze spicy viscurry.

> naar het recept: viscurry met ananas en kokos

Viscurry met ananas en kokos

Lees ook: Zó maak jij zelf in 7 stappen curry – incl. zelfgemaakte currypasta!

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!