Curry recepten
Een van de populairste gerechten uit de Indiase keuken is ongetwijfeld curry. Niet gek want er zijn zo veel verschillende curry recepten dat er altijd voor iedereen wel wat tussen zit. Met vlees, vis of enkel groenten: de keuze is aan jou. De basis van curry is de saus die je maakt met bijvoorbeeld currypasta of kruiden en specerijen. Ook hierbij is er geen vast recept en zijn de variaties eindeloos. Wel bevatten haast alle curry recepten de volgende smaakmakers: rode peper, knoflook, ui en koriander. Wanneer je deze ingrediënten niet vergeet toe te voegen, kan het haast niet anders dan een succes worden. Of maak het jezelf makkelijk en volg de onderstaande curry recepten stap-voor-stap op.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:
Sjalottencurry met zwarte bonen en citroengras
In Zuidoost-Azië gebruiken ze citroengras om een frisse toets en citroenachtig aroma te geven aan allerlei gerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van dit curry recept? Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte naan.
> naar het recept: sjalottencurry met zwarte bonen en citroengras
Broccolicurry
In India wordt er regelmatig bloemkool aan curry’s toegevoegd, maar broccoli is minstens net zo’n goede toevoeging. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de presentatie. De groene kleur van de groente gaat mooi samen met de gele saus in dit recept.
> naar het recept: broccolicurry
Snelle paneer-kikkererwtencurry
De meeste curry’s laat je zo lang mogelijk pruttelen, maar wist je dat je ook heel snel curry kan maken? Dit snelle recept met paneer en kikkererwten is al in een kwartiertje klaar. Ideaal na een drukke werkdag!
> naar het recept: snelle paneer-kikkererwtencurry
Kipcurry met kardemom
Deze kipcurry met kardemom wordt nóg lekkerder als je kippendij gebruikt. Die zijn namelijk lekker vet en geven daardoor extra smaak af. Wil je botermals vlees? Vergeet de kip dan niet vooraf te bewerken met een vleeshamer.
> naar het recept: kipcurry met kardemom
Groene garnalencurry
Als je eenmaal zelf je currypasta hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. Deze versie maak je met ingrediënten uit je voorraadkast en hij staat bovendien binnen een half uur op tafel. Wat wil je nog meer?
> naar het recept: groene garnalencurry
Romige lamscurry
Ultiem comfortfood: romige lamscurry met spinazie en cashewnoten. Deze topper in dit lijstje met curry recepten kun je lekker lang laten pruttelen. Trek er een uur voor uit en dan is het tijd om te genieten.
> naar het recept: romige lamscurry met spinazie en cashewnoten
Saag paneer: curry met paneer en spinazie
Paneer is een jonge, verse Indiase kaas die aan tal van curry recepten wordt toegevoegd. De curry met paneer en spinazie is het meest bekend en om je vingers bij af te likken zo lekker.
> naar het recept: saag paneer curry
Viscurry met ananas en kokos
Ananas: beleg er je pizza ermee, en je hebt ruzie met de Italianen. In India zijn ze vriendelijker voor dit fruit. Zo is ananas hartstikke welkom in deze spicy viscurry.
> naar het recept: viscurry met ananas en kokos