Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Snelle linzen-curry-scaled

Deze curry recepten wil je vanavond nog maken

Als we ergens nooit nee tegen zeggen, is het wel curry. Je kunt eindeloos blijven variëren met groenten, vlees en vis, maar ook met verschillende soorten currypasta’s en specerijen. Kun je niet kiezen tussen al dat lekkers? Wij zetten onze beste curry recepten voor je op een rij om je keuze iets makkelijker te maken!

Lees verder na de advertentie

Een van de populairste gerechten uit de Indiase keuken is ongetwijfeld curry. Niet gek want er zijn zoveel verschillende soorten, dat er altijd voor iedereen wel wat tussen zit. Inmiddels zijn er ook veel curry’s afkomstig uit bijvoorbeeld Sri Lanka, Maleisië, Thailand of andere Aziatische landen. Maar wist je dat ze ook recepten hebben uit Jamaica?

Dan heb je nog de ruime keuze uit vlees, vis of enkel groenten. En dan hebben we het nog niet gehad over de currypasta’s en verschillende specerijen voor groene, rode of gele curry. Wat je ook kiest, je kunt eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten. Om je toch wat meer inspiratie te geven, delen wij onze favoriete curry recepten met je!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Curry recepten

Wanneer je begint met curry maken, kun je elke kant op! Kies je voor vis, gevogelte of vlees? Hieronder vind je daarvoor in ieder geval de lekkerste curry recepten!

currypasta maken

Currypasta

De basis van elke curry is natuurlijk de krachtige currypasta. Super makkelijk te maken, vol van smaak en handig om te bewaren voor al je toekomstige curry recepten!

Naar het recept
Beef panang curry

Beef panang curry

Op zoek naar een beetje uitdaging in de keuken? Ga dan aan de slag met dit recept voor beef panang curry, de extra moeite wordt meer dan beloond in smaak!

Naar het recept
Cover voor

Groene garnalencurry

Als je eenmaal zelf je currypasta hebt gemaakt, wil je nooit meer anders! Deze versie maak je met ingrediënten uit je voorraadkast en hij staat bovendien binnen een half uur op tafel.

Naar het recept
chicken curry ramen

Chicken curry ramen

Zeg je heerlijk Aziatisch comfortfood, dan zeg je ramen. Zo’n dampende kom met smaakvolle bouillon, noedels, groenten en je favoriete proteïnebron is dan ook het perfecte recept voor een avondje bankhangen.

Naar het recept
Dorade in massaman curry met koriandersalsa

Dorade in massaman curry met koriandersalsa

Zo’n hele dorade kun je lekker in curry laten garen. Lekker met een frisse salsa en bijvoorbeeld wat rijst of noedels voor erbij.

Naar het recept
thaise kipcurry

Thaise kipcurry met broccoli

Met deze Thaise kipcurry met broccoli zit je doordeweeks snel aan tafel. Een gegarandeerd succes, helemaal met knapperige pinda’s als topping.

Naar het recept
lamscurry

Romige lamscurry met spinazie en cashewnoten

Ultiem comfortfood: romige lamscurry met spinazie en cashewnoten. Deze topper in dit lijstje met curry recepten kun je lekker lang laten pruttelen. Trek er een uur voor uit en dan is het tijd om te genieten.

Naar het recept
Maleisische viscurry GF

Kari ikan (Maleisische viscurry)

Een curry boordevol smaak en kleuren. Tegen dit recept zeg je in het vervolg altijd ja, geloof ons maar.

Naar het recept

Vegetarische curry recepten

Liever een vegetarische curry? Daar zijn natuurlijk ook talloze mogelijkheden voor! Bekijk de recepten hieronder en ga lekker aan de slag.

Snelle linzen-kokoscurry

Snelle linzen-kokoscurry

Zin in een vullende maaltijd die binnen een handomdraai op tafel staat? Deze curry is supersmaakvol en biedt je de warmte waar je naar op zoek bent.

Naar het recept
Broccoli_Curry

Broccolicurry uit The Curry Guy Veggie

Dan Toombs: “Dit is waarschijnlijk een van de eerste vegetarische curry’s die ik ooit op mijn blog heb geplaatst. In India heb ik veel vergelijkbare curry’s gezien, maar dan met bloemkool. Op zich kun je deze curry prima met bloemkool maken, want dat is erg lekker, maar ik vind dat deze met broccoli hoort! Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de presentatie.”

Naar het recept
Bengaalse jackfruitcurry

Bengaalse jackfruitcurry

Paulami Joshi: “Mijn oma leerde me hoe je de jackfruit voor deze curry moet snijden. Het is een vaardigheid die ik koester, al wordt de vrucht in Nederland meestal alleen in blik verkocht. Dit gerecht herinnert me eraan hoe belangrijk het is om tradities door te geven, zelfs als we ons aanpassen aan nieuwe omstandigheden.”

Naar het recept
Saag paneer: curry met paneer en spinazie

Saag paneer: curry met paneer en spinazie

Deze saag paneer is een onweerstaanbaar vegetarisch recept uit de Indiase keuken. Paneer is een jonge, verse Indiase kaas. De kaas wordt gemaakt met melk en citroensap (of azijn). Zonder dierlijk stremsel dus, en daarmee is de kaas vegetarisch!

Naar het recept
Sri Lankaanse vega curry

Sri Lankaanse vega curry

Maak de authentieke Sri Lankaanse vegacurry from scratch met een zelfgemaakt currypoeder of maak het jezelf iets makkelijker met een kant-en-klaar specerijenmengsel. Het is helemaal aan jou.

Naar het recept
weekmenu gepofte aubergine

Gepofte aubergine met rodelinzencurry, feta en geroosterd venkelzaad

Een stukje cultureel erfgoed doorgeven en bovendien zoveel mogelijk mensen laten weten hoe lekker Indiaas eten is; dat was het doel van de familie Pathak in 1956. Inmiddels zet je met hun specerijenmixen, sauzen en chutneys de smaak van India in een handomdraai op tafel.

Naar het recept
Courgettecurry

Courgettecurry

Courgettes groeien bijna sneller dan je ze kunt opeten. Verwerk je moestuinoogst in dit recept vol courgette.

Naar het recept
FAVORIET VAN JULIE
Snelle linzen-kokoscurry

Snelle linzen-kokoscurry

Een echte favoriet omdat hij niet alleen heel snel klaar is, maar ook nog eens bomvol smaak en voedingsstoffen zit. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met je favoriete ingrediënten!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 ui (grofgesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (grofgesnipperd)
  • 1 rode of groene chilipeper (grofgehakt)
  • 1 wortel (grofgehakt)
  • 10 g gember (geschild en gehakt)
  • 1 tl plantaardige olie
  • 1.5 el tikka-masalacurrypasta
  • 400 g groene linzen (blik)
  • 220 ml light kokosmelk
  • 150 ml water
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • zout en peper
  • 10 g koriander (grofgehakt)
  • 200 g gekookte zilvervliesrijst
  • 4 el light kokos- of roeryoghurt (om te serveren)

Bereiding

  1. Doe de ui, de knoflook, de chilipeper, de wortel en de gember in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta.

  2. Verhit de olie in een middelgrote steelpan op middelhoog vuur en bak de groentepasta er 4-5 minuten in, tot hij geurig wordt en zachter begint te worden. Voeg de currypasta toe en bak nog ca. 1 minuut. Roer de linzen erdoorheen.

  3. Schenk de kokosmelk en het water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur lager, zodat de curry nog zachtjes kookt, en laat in ca. 10 minuten wat indikken en romig worden. Voeg in de laatste 5 minuten kooktijd de erwten toe. Breng de curry goed op smaak met zout en peper.

  4. Roer het grootste deel van de koriander door de curry en verdeel met de rijst over kommen. Bestrooi met de rest van de koriander en lepel de yoghurt eroverheen.

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!