Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Kokoscurry met duizendkoppige kool

Kokoscurry met duizendkoppige kool

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Deze vegan kokoscurry met duizendkoppige kool is simpel, smaakvol en voedzaam. De romige kokosmelk vormt de basis voor een kruidige saus, terwijl de kool zorgt voor structuur en bite. Een makkelijk doordeweeks gerecht dat vol zit met groenten en helemaal plantaardig is – zonder in te leveren op smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Voor de currypasta

Deze vegan kokoscurry met duizendkoppige kool is simpel, smaakvol en voedzaam. De romige kokosmelk vormt de basis voor een kruidige saus, terwijl de kool zorgt voor structuur en bite. Een makkelijk doordeweeks gerecht dat vol zit met groenten en helemaal plantaardig is – zonder in te leveren op smaak.
Duizendkoppige kool
Deze koop je bij de betere groentewinkel en soms bij de (ecologische) supermarkt. Kun je het niet vinden of is het niet in het seizoen? Vervang het dan door boerenkool, savooiekool of spinazie.

Bereiding

  1. Houd een paar korianderblaadjes apart en doe de rest van de ingrediënten voor de currypasta in een blender. Pureer tot een fijne pasta.

  2. Verhit de olie in een brede pan op middelhoog vuur en bak de ui in ca. 5 minuten zachter erin. Voeg de champignons toe en bak nog ca. 5 minuten.

  3. Roer de currypasta erdoorheen en bak nog ca. 5 minuten, tot het mengsel geurig is. Roer ook de kool, de mais, de kikkererwten en de kokosmelk erdoorheen.

  4. Vul het blik van de kikkererwten voor de helft met water en voeg toe aan de pan. Breng zachtjes aan de kook en laat ca. 15 minuten koken, tot de kool beetgaar is.

  5. Breng op smaak met zout, peper en het limoensap. Bestrooi met de apart gehouden korianderblaadjes en serveer met zilvervliesrijst.

Per portie: 639 kcal | 32 g koolhydraten | 19 g eiwit | 45 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Mowie Kay Styling: Luis Peral Foodstyling: Libby Silbermann

Tip
Bestrooi met een handje cashewnoten of pinda’s voor een lekkere bite.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!