
Of je nou wel of niet in de boodschap van Popeye gelooft, tegen de ijzerbom zeggen we geen nee. Maar wist je dat gekookte spinazie nog beter voor je is dan verse? Spinazie bevat veel foliumzuur en vitamine A. Van het laatste krijg je veel meer binnen als je de groente eerst kort kookt. Daarom delen wij hoe je het beste spinazie kan koken, inclusief heerlijke recepten.
Lees verder na de advertentie
Spinazie koken
Spinazie koken is gelukkig heel erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een pan water aan de kook brengen, hier de spinazie aan toe te voegen een een kooktijd van vier tot zes minuten aanhouden.
Bladspinazie vs. diepvries spinazie koken
Bij spinazie koken is er natuurlijk wel een verschil tussen bladspinazie en spinazie uit de diepvries. Voor de laatste variant kun je namelijk het beste de kooktijd op de verpakking aanhouden.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Spinazie opnieuw opwarmen
Het gerucht gaat dat spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk zou zijn. Spinazie bevat namelijk de stof nitraat, die door verhitting mogelijk kankerverwekkend zou kunnen zijn. Veel mensen voorkomen daarom het opnieuw opwarmen van de groente maar dat is nergens voor nodig.
Volgens het Voedingscentrum is de hoeveelheid nitrieten dat je via voeding kan opnemen erg laag en hoef je nergens voor te vrezen als je geen zwakke gezondheid hebt of zwanger bent.
Recepten met spinazie
Aan heerlijke recepten met spinazie is er geen gebrek. Wat denk jij bijvoorbeeld van een kleurrijke pannenkoek, eggs florentine of romige pasta?
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Lees ook:
Onze tips

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Avocado snijden? Zo doe je dat supersnel en veilig

Seizoensgroenten in mei: dit moet je eten

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf focaccia maken: zo doe je dat

Bloemkool koken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Dit zijn dé allerlekkerste poké bowl sauzen en toppings

BBQ boodschappen: dit heb je nodig per persoon

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers

Van pasta tot tomaat: wanneer gebruik je welk product?

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.