Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
seizoensgroenten maart

Spinazie koken: tips en recepten

Advertentie

Diepvries- of bladspinazie in huis? Tijd om er wat mee te maken! Deze heerlijke groente komt in tal van gerechten goed tot zijn recht, aan lekkere recepten is er dan ook geen gebrek. Maar hoe kan je ook alweer het beste spinazie koken? Wij leggen je alles uit over spinazie koken, van recepten tot de juiste kooktijd!

Of je nou wel of niet in de boodschap van Popeye gelooft, tegen de ijzerbom zeggen we geen nee. Maar wist je dat gekookte spinazie nog beter voor je is dan verse? Spinazie bevat veel foliumzuur en vitamine A. Van het laatste krijg je veel meer binnen als je de groente eerst kort kookt. Daarom delen wij hoe je het beste spinazie kan koken, inclusief heerlijke recepten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Spinazie koken: hoe lang?

Spinazie koken is gelukkig heel erg simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een pan water aan de kook brengen, hier de spinazie aan toe te voegen een een kooktijd van vier tot zes minuten aanhouden.

Bladspinazie vs. diepvries spinazie koken

Bij spinazie koken is er natuurlijk wel een verschil tussen bladspinazie en spinazie uit de diepvries. Voor de laatste variant kun je namelijk het beste de kooktijd op de verpakking aanhouden.

Spinazie opnieuw opwarmen

Het gerucht gaat dat spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk zou zijn. Spinazie bevat namelijk de stof nitraat, die door verhitting mogelijk kankerverwekkend zou kunnen zijn. Veel mensen voorkomen daarom het opnieuw opwarmen van de groente maar dat is nergens voor nodig.

Volgens het Voedingscentrum is de hoeveelheid nitrieten dat je via voeding kan opnemen erg laag en hoef je nergens voor te vrezen als je geen zwakke gezondheid hebt of zwanger bent.

Recepten met spinazie

Aan heerlijke recepten met spinazie is er geen gebrek. Wat denk jij bijvoorbeeld van een kleurrijke pannenkoek, eggs florentine of romige pasta?

1. Gepocheerde eggs florentine met spinazie

Niet alleen als avondeten, ook als uitgebreide lunch in het weekend zijn deze gepocheerde eieren met je favoriete groente fantastisch. Een beter begin van je dag bestaat haast niet.

> naar het recept: gepocheerde eggs florentine met spinazie

Gepocheerde eggs florentine met spinazie

2. Pasta met worstjes en spinazie

Zo simpel als dat dit recept klinkt is het ook. Maar zonder in te leveren op smaak, want wat is deze pasta lekker zeg! Hier maak je het hele gezin blij mee.

> naar het recept: pasta met worstjes en spinazie

Recepten met spinazie: pasta met worstjes

3. Super spinaziepannenkoeken

Snoepen én toch ook wat extra groenten binnenkrijgen? Dan zijn deze pannenkoeken van Jamie Oliver precies wat je zoekt. Alleen al door de knalgroene kleur vinden kinderen ze fantastisch.

> naar het recept: super spinaziepannenkoeken

spinazie pannenkoeken jamie veg

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!