Foodies 02/2025: Aziƫ
Aziƫ
cover Azie
Recepten met spinazie: pasta met worstjes

Dit zijn de lekkerste recepten met spinazie

Of je nou wel of niet in de boodschap van Popeye gelooft, tegen deze ijzerbom zeggen we geen nee. Dit zijn de lekkerste recepten met spinazie om vanavond nog te maken.

Recepten met spinazie

Lees verder na de advertentie

Spinazie is haast het hele jaar te verkrijgen in de supermarkt, maar als deze groente echt in het seizoen is vinden we ‘m het lekkerst. Over het algemeen is dit van maart tot november, en soms ook december. Tijd om deze seizoensfavoriet eens in het zonnetje te zetten en onze favoriete recepten met spinazie te delen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Spinaziepasta recept

Spinaziepasta met salieboter en parmezaan

Met dit recept maak je zelf de lekkerste verse pasta, mƩt ook nog eens flink wat spinazie. Verder heb je alleen maar wat boter, salie en parmezaan nodig. Zo tover je met alle gemak een heerlijke en ook gezonde maaltijd op tafel!

Naar het recept
lekker door de week varkensegehaktballetjes

Pittige varkensgehaktballetjes met tzatziki

Toe aan wat pit? We got you! Op het menu staan pittige gehaktballetjes, dit is Ć©Ć©n van onze favoriete recepten met spinazie. De zelfgemaakte tzatziki brengt dit lekkere gerecht weer terug in balans.

Naar het recept

Tip!

Gepocheerde eggs florentine met spinazie

Gepocheerde eggs florentine met spinazie

Niet alleen als avondeten, ook als uitgebreide lunch in het weekend zijn deze gepocheerde eieren fantastisch. Probeer maar eens uit!

Naar het recept
Spinaziegnocchi

Spinaziegnocchi

Recepten met spinazie en pasta ken je waarschijnlijk al, maar met deze spinaziegnocchi maak je pas echt indruk tijdens je etentje. Heb je wat gnocchi over? Neem het de volgende dag mee naar je werk, zo heb je ook nog eens een hele lekkere lunch.

Naar het recept
Saag paneer: curry met paneer en spinazie

Saag paneer: curry met paneer en spinazie

Dit is een heerlijk recept voor saag paneer, een vegetarische curry met paneer en ook flink wat spinazie. Nog nooit gegeten? Probeer dan dit heerlijke recept maar eens.

Naar het recept
Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa

Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa

Maak eens risotto met een twist; zoals deze heerlijke groene doperwten-spinazierisotto met krabsalsa. Ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook heerlijk. Buon appetito!Ā 

Naar het recept
Champignons en sjalotten met spinazie en penne

Champignons en sjalotten met spinazie en penne

Als je weinig tijd hebt, is dit recept ideaal. Binnen een half uur kun je al aan tafel, en ook nog eens met een hele lekkere maaltijd. Dat wordt gegarandeerd smullen, beloofd.

Naar het recept
spinaziepannenkoeken

Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver

Snoepen Ć©n toch ook wat extra groenten binnenkrijgen? Dan zijn deze pannenkoeken van Jamie Oliver precies wat je zoekt.

Naar het recept
Koreaanse lamskoteletjes

Koreaanse lamskoteletjes

Aziatische recepten met spinazie vallen altijd in de smaak. Probeer onze Koreaanse lamskoteletjes maar eens!

Naar het recept
Palmkool spinaziebeignets van haver met pestomayonaise

Palmkool-spinaziebeignets van haver met pestomayonaise

Koken met havervlokken? In hartige gerechten? Jazeker! Maak maar eens deze heerlijke palmkool-spinaziebeignets van haver. Met ook nog eens een heerlijke pestomayonaise!

Naar het recept
Recepten met spinazie: pasta met worstjes en spinazie

Pasta met worstjes en spinazie

Zo simpel als dat dit recept klinkt is het ook. Maar zonder in te leveren op smaak, want wat is deze pasta lekker zeg!

Naar het recept

Lees ook:

Redactiefavoriet
Spinaziepasta recept

Spinaziepasta met salieboter en parmezaan

Met dit recept maak je zelf de lekkerste verse pasta, mƩt ook nog eens flink wat spinazie. Verder heb je alleen maar wat boter, salie en parmezaan nodig. Zo tover je met alle gemak een heerlijke en ook gezonde maaltijd op tafel!

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

50 g spinazie – grofgesneden
2 eieren
200 g + extra bloem (type 00 of patentbloem)
zout
75 g ongezouten boter (in blokjes)
12 blaadjes salie
parmezaan geraspt – om te serveren

Bereiding

  1. Doe de spinazie in een vergiet en schenk er kokend water overheen zodat de spinazie gaat slinken. Laat de spinazie afkoelen en knijp dan met je handen zoveel mogelijk water eruit.

  2. Maal de spinazie met de eieren in een keukenmachine glad. Voeg 200 g bloem en een snufje zout toe en maal kort verder tot een samenhangend deeg. Bestuif je werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed het deeg ca. 10 minuten met je handen tot het mooi zacht en elastisch is. Doe het deeg in een kom, dek af met een schone theedoek en laat ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  3. Bestrooi je werkblad opnieuw met een beetje bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van ca. 2 mm dik. Het deeg hoort een beetje te ā€˜wiebelenā€™ als je er zachtjes op blaast. Snijd het deeg met een pizzasnijder of scherp mes in driehoekjes.

  4. Breng een pan met ruim water met zout aan de kook. Laat de pasta voorzichtig met een schuimspaan in het water glijden en kook hem in ca. 3 minuten beetgaar.

  5. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan op middelhoog vuur tot het gaat schuimen. Laat de boter zachtjes doorkoken tot hij bruin kleurt en nootachtig begint te ruiken. Voeg de salieblaadjes toe aan de boter en bak 2-3 minuten. Schep de salieblaadjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de pan op het vuur staan.

  6. 6. Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de pan met de boter. Schep de pasta om zodat hij goed bedekt is met de boter. Verdeel de pasta over borden en garneer met de krokante salie en de parmezaan.

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Adam Bush Fotografie: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamson

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!