
Of je nou wel of niet in de boodschap van Popeye gelooft, tegen deze ijzerbom zeggen we geen nee. Dit zijn de lekkerste recepten met spinazie die je vanavond (én misschien ook wel elke dag daarna) wilt maken.
Lees verder na de advertentie
Spinazie is haast het hele jaar te verkrijgen in de supermarkt, maar als deze groente echt in het seizoen is vinden we ‘m het lekkerst. Over het algemeen is dit van maart tot november, en soms ook december. Tijd om deze seizoensfavoriet eens in het zonnetje te zetten en onze favoriete recepten met spinazie te delen!
Spinazie recepten:

Spinaziepasta met salieboter en parmezaan
Met dit recept maak je zelf de lekkerste verse pasta, mét ook nog eens flink wat spinazie. Verder heb je alleen maar wat boter, salie en parmezaan nodig. Zo tover je met alle gemak een heerlijke en ook gezonde maaltijd op tafel!

Gebakken gnocchi met pompoen en spinazie
Gnocchi is echt altijd goed. Niet alleen omdat het comfort food is, maar ook omdat je eindeloos kunt variëren met je favoriete ingrediënten. Probeer dit recept boordevol groenten en je bent gelijk voldaan.

Pittige varkensgehaktballetjes met tzatziki
Toe aan wat pit? We got you! Op het menu staan pittige gehaktballetjes, dit is één van onze favoriete recepten met spinazie. De zelfgemaakte tzatziki brengt dit lekkere gerecht weer terug in balans.

Snelle gebakken masalarijst uit de oven met spinazie en erwtjes
Dit ovengerecht is zo makkelijk te maken en staat binnen een handomdraai op tafel. Je doet alles in de ovenschaal, mengt het door elkaar en de oven doet de rest. Ideaal!

Gepocheerde eggs florentine met spinazie
Niet alleen als avondeten, ook als uitgebreide lunch in het weekend zijn deze gepocheerde eieren fantastisch. Probeer maar eens uit!

Burrito’s met witte bonen, spinazie en geitenkaas
Een burrito zonder bonen is natuurlijk geen waardig, Mexicaans gerecht. Deze variant met witte bonen geeft een super smeuïge bite en is hemels in combinatie met de geitenkaas. Buen provecho!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa
Maak eens risotto met een twist; zoals deze heerlijke groene doperwten-spinazierisotto met krabsalsa. Ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook heerlijk. Buon appetito!

Saag paneer: curry met paneer en spinazie
Dit is een heerlijk recept voor saag paneer, een vegetarische curry met paneer en ook flink wat spinazie. Nog nooit gegeten? Probeer dan dit heerlijke recept maar eens.

Champignons en sjalotten met spinazie en penne
Als je weinig tijd hebt, is dit recept ideaal. Binnen een half uur kun je al aan tafel, en ook nog eens met een hele lekkere maaltijd. Dat wordt gegarandeerd smullen, beloofd.

Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver
Snoepen én toch ook wat extra groenten binnenkrijgen? Dan zijn deze pannenkoeken van Jamie Oliver precies wat je zoekt.

Palmkool-spinaziebeignets van haver met pestomayonaise
Koken met havervlokken? In hartige gerechten? Jazeker! Maak maar eens deze heerlijke palmkool-spinaziebeignets van haver. Met ook nog eens een heerlijke pestomayonaise!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Spinaziepasta met salieboter en parmezaan
Met dit recept maak je zelf de lekkerste verse pasta, mét ook nog eens flink wat spinazie. Verder heb je alleen maar wat boter, salie en parmezaan nodig. Zo tover je met alle gemak een heerlijke en ook gezonde maaltijd op tafel!
Ingrediënten
Bereiding
Doe de spinazie in een vergiet en schenk er kokend water overheen zodat de spinazie gaat slinken. Laat de spinazie afkoelen en knijp dan met je handen zoveel mogelijk water eruit.
Maal de spinazie met de eieren in een keukenmachine glad. Voeg 200 g bloem en een snufje zout toe en maal kort verder tot een samenhangend deeg. Bestuif je werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed het deeg ca. 10 minuten met je handen tot het mooi zacht en elastisch is. Doe het deeg in een kom, dek af met een schone theedoek en laat ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Bestrooi je werkblad opnieuw met een beetje bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van ca. 2 mm dik. Het deeg hoort een beetje te ‘wiebelen’ als je er zachtjes op blaast. Snijd het deeg met een pizzasnijder of scherp mes in driehoekjes.
Breng een pan met ruim water met zout aan de kook. Laat de pasta voorzichtig met een schuimspaan in het water glijden en kook hem in ca. 3 minuten beetgaar.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan op middelhoog vuur tot het gaat schuimen. Laat de boter zachtjes doorkoken tot hij bruin kleurt en nootachtig begint te ruiken. Voeg de salieblaadjes toe aan de boter en bak 2-3 minuten. Schep de salieblaadjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de pan op het vuur staan.
6. Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de pan met de boter. Schep de pasta om zodat hij goed bedekt is met de boter. Verdeel de pasta over borden en garneer met de krokante salie en de parmezaan.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Adam Bush Fotografie: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamson
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Spinazie koken: zo doe je dat

Spinazie opnieuw opwarmen: goed of gevaarlijk?

Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven

3x heerlijke recepten met groente & fruit voor de lunch

3x koken met groentesap: deze recepten verwacht je niet

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.