
Recepten met spinazie
Lees verder na de advertentie
Spinazie is haast het hele jaar te verkrijgen in de supermarkt, maar als deze groente echt in het seizoen is vinden we ‘m het lekkerst. Over het algemeen is dit van maart tot november, en soms ook december. Tijd om deze seizoensfavoriet eens in het zonnetje te zetten en onze favoriete recepten met spinazie te delen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Spinaziepasta met salieboter en parmezaan
Met dit recept maak je zelf de lekkerste verse pasta, mƩt ook nog eens flink wat spinazie. Verder heb je alleen maar wat boter, salie en parmezaan nodig. Zo tover je met alle gemak een heerlijke en ook gezonde maaltijd op tafel!

Pittige varkensgehaktballetjes met tzatziki
Toe aan wat pit? We got you! Op het menu staan pittige gehaktballetjes, dit is Ć©Ć©n van onze favoriete recepten met spinazie. De zelfgemaakte tzatziki brengt dit lekkere gerecht weer terug in balans.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Gepocheerde eggs florentine met spinazie
Niet alleen als avondeten, ook als uitgebreide lunch in het weekend zijn deze gepocheerde eieren fantastisch. Probeer maar eens uit!

Spinaziegnocchi
Recepten met spinazie en pasta ken je waarschijnlijk al, maar met deze spinaziegnocchi maak je pas echt indruk tijdens je etentje. Heb je wat gnocchi over? Neem het de volgende dag mee naar je werk, zo heb je ook nog eens een hele lekkere lunch.

Saag paneer: curry met paneer en spinazie
Dit is een heerlijk recept voor saag paneer, een vegetarische curry met paneer en ook flink wat spinazie. Nog nooit gegeten? Probeer dan dit heerlijke recept maar eens.

Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa
Maak eens risotto met een twist; zoals deze heerlijke groene doperwten-spinazierisotto met krabsalsa. Ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook heerlijk. Buon appetito!Ā

Champignons en sjalotten met spinazie en penne
Als je weinig tijd hebt, is dit recept ideaal. Binnen een half uur kun je al aan tafel, en ook nog eens met een hele lekkere maaltijd. Dat wordt gegarandeerd smullen, beloofd.

Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver
Snoepen Ć©n toch ook wat extra groenten binnenkrijgen? Dan zijn deze pannenkoeken van Jamie Oliver precies wat je zoekt.

Koreaanse lamskoteletjes
Aziatische recepten met spinazie vallen altijd in de smaak. Probeer onze Koreaanse lamskoteletjes maar eens!

Palmkool-spinaziebeignets van haver met pestomayonaise
Koken met havervlokken? In hartige gerechten? Jazeker! Maak maar eens deze heerlijke palmkool-spinaziebeignets van haver. Met ook nog eens een heerlijke pestomayonaise!

Pasta met worstjes en spinazie
Zo simpel als dat dit recept klinkt is het ook. Maar zonder in te leveren op smaak, want wat is deze pasta lekker zeg!
Lees ook:

Spinaziepasta met salieboter en parmezaan
Met dit recept maak je zelf de lekkerste verse pasta, mƩt ook nog eens flink wat spinazie. Verder heb je alleen maar wat boter, salie en parmezaan nodig. Zo tover je met alle gemak een heerlijke en ook gezonde maaltijd op tafel!
Ingrediƫnten
Bereiding
Doe de spinazie in een vergiet en schenk er kokend water overheen zodat de spinazie gaat slinken. Laat de spinazie afkoelen en knijp dan met je handen zoveel mogelijk water eruit.
Maal de spinazie met de eieren in een keukenmachine glad. Voeg 200 g bloem en een snufje zout toe en maal kort verder tot een samenhangend deeg. Bestuif je werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed het deeg ca. 10 minuten met je handen tot het mooi zacht en elastisch is. Doe het deeg in een kom, dek af met een schone theedoek en laat ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Bestrooi je werkblad opnieuw met een beetje bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van ca. 2 mm dik. Het deeg hoort een beetje te āwiebelenā als je er zachtjes op blaast. Snijd het deeg met een pizzasnijder of scherp mes in driehoekjes.
Breng een pan met ruim water met zout aan de kook. Laat de pasta voorzichtig met een schuimspaan in het water glijden en kook hem in ca. 3 minuten beetgaar.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan op middelhoog vuur tot het gaat schuimen. Laat de boter zachtjes doorkoken tot hij bruin kleurt en nootachtig begint te ruiken. Voeg de salieblaadjes toe aan de boter en bak 2-3 minuten. Schep de salieblaadjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de pan op het vuur staan.
6. Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan en voeg toe aan de pan met de boter. Schep de pasta om zodat hij goed bedekt is met de boter. Verdeel de pasta over borden en garneer met de krokante salie en de parmezaan.
Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Adam Bush Fotografie: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamson
Onze tips

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu

Vegetarische recepten met peulvruchten: 13x lekkere ideeƫn

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.