Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gebakken gnocchi met pompoen en spinazie

Gebakken gnocchi met pompoen en spinazie

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
3

Ingrediënten

Gnocchi is echt altijd goed. Niet alleen omdat het comfort food is, maar ook omdat je eindeloos kunt variëren met je favoriete ingrediënten. Probeer dit recept boordevol groenten en je bent gelijk voldaan.

Bereiding

  1. Doe de pompoen, een beetje water, zout en peper in een hittebestendige kom, dek af en zet ca. 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Je kunt de pompoen ook omscheppen met wat olie, zout en peper en ca. 12 minuten bakken in de airfryer op 200°C, tot hij zacht en gekaramelliseerd is, of hem ca. 25 minuten roosteren in de oven (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C).

  2. Verhit intussen 2 tl van de olie in een grote ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook ca. 30 seconden erin, tot hij sist, maar nog niet verkleurd is. Voeg de spinazie, zout en peper en bak tot de spinazie is geslonken.

  3. Prak de helft van de gare pompoen met een vork. Roer de pompoenpuree en de mascarpone door de spinazie. Schenk het water erbij en roer tot je een gladde, romige saus hebt. Voeg nootmuskaat naar smaak en de helft van de parmezaan toe. Roer de gnocchi en de pompoenblokjes voorzichtig erdoorheen. Laat 1-2 minuten zachtjes koken, tot alles goed verhit is. Voeg nog een scheutje water toe als je de saus te dik vindt. Bestrooi met het broodkruim en de rest van de parmezaan.

  4. Verhit de grill van de oven op middelhoog. Zet de pan onder de grill en laat een paar minuten bakken, tot de bovenkant goudkleurig is en de randjes bubbelen.

Per portie: 834 kcal | 84 g koolhydraten | 18 g eiwit | 46 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Cassie Best en Miguel Barclay Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (5 stemmen)