1. Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten

Groene asperges vind je het hele jaar door in de supermarkt en bij de groenteboer. Gegrild vinden wij ze het lekkerste. Zo ook in dit kleurrijke recept. En het koken met groentesap dan? Je gebruikt wortelsap als basis voor een heerlijke jus met knoflook, gember en sinaasappel.

Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten groentesap

 

2. Tomatenpilav met curry-aubergine

In dit recept speelt tomatensap een grote rol. Wederom koken met groentesap. Pilav is een gerecht uit het Midden-Oosten, vaak op basis van rijst. Je fruit de rijst in wat olie en gaart deze vervolgens met bouillon. Je raadt het al, pilav lijkt qua bereiding sterk op risotto. De aubergine met currypoeder is om je vingers bij af te likken!

koken met groentesap Tomatenpilav met aubergine

 

3. Bieten-burgerbuns met pulled jackfruit

Broodjes met bietensap, dat had je vast niet verwacht. Dit zorgt niet alleen voor een kleurrijk gerecht, het smaakt ook nog eens heerlijk. De burgers maak je van pulled jackfruit waardoor je een gezonde en vegetarische maaltijd op tafel zet. De broodjes maak je zelf, daardoor heeft het recept iets meer tijd nodig. Wat ons betreft perfect voor in het weekend!

groentesap Bieten-burgerbuns met pulled jackfruit

 

Meer maken met groentesap? Lees snel verder:

Proost! 3x een lekker verfrissende mocktail

 

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: