Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten groentesap

Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten

In samenwerking met Smaakt
  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Groentesap is niet alleen lekker in je smoothie. Maak er dit kleurrijke gerecht vol smaak mee!

Bereiding

  1. Doe het wortelsap met de knoflook, de gember en de sinaasappelhelft in een pannetje en breng aan de kook. Kook het geheel op matig vuur in tot je ca. ¼ overhebt en het een beetje stroperig wordt. Haal de sinaasappel eruit en doe de saus met de boter in een blender. Pureer het geheel tot een gladde, glanzende saus. Giet de saus terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Houd warm, maar laat niet meer koken.

  2. Snijd de houtige uiteindes van de asperges en schil evt. dikke exemplaren die een taaie schil hebben. Dunnere asperges kun je met schil grillen. Wrijf de asperges in met wat olijfolie en gril ze rondom in een hete grillpan in 4­5 minuten beetgaar.

  3. Roer de paprikablokjes en de dille door de saus. Leg de asperges als een stapeltje midden op een schaal en schep er royaal de saus overheen. Maak af met de pijnboompitten.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)