Bereiding

1. Meng het varkensgehakt, de rode ui (bewaar 1 el), de citroenschil, 2 el dille, de chilivlokken, het broodkruim, zout en peper in een kom. Meng kort goed door elkaar met je handen en vorm er 28-30 kleine gehaktballetjes  van. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de gehaktballetjes in porties gaar en goudbruin in.

2. Bereid ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste ca. 3 minuten de spinazie mee. Laat goed uitlekken en meng de helft van het citroensap erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het orzo-spinaziemengsel over borden en verdeel de gehaktballetjes eroverheen.

3. Meng de yoghurt, de knoflook, de overige rode ui, de komkommer, de overige dille en het overige citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Sprenkel wat over de gehaktballetjes en serveer de overige tzatziki erbij.

Per portie: ca. 348 kcal
41 g eiwit | 7 g vet | 26 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson