Dal met citroengras, knoflook en kerrieblad
Eenvoudig
58 minuten bereidingstijd58 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Rooster in een steelpan die groot genoeg is om de dal in te bereiden het korianderzaad en komijnzaad, en stort ze in een kommetje.
Spoel de splitlinzen af in koud water, laat ze uitlekken, doe ze in een pan en zet ze onder 1 liter water (tot ca. 1 cm boven de linzen). Voeg een flinke snuf zout toe en breng aan de kook. Schep als het kookt eventueel schuim van het oppervlak en draai het vuur laag om het te laten pruttelen. Voeg de 3 hele tenen knoflook, citroengras, kurkuma, het Kashmiri-chilipoeder en koriander- en komijnzaad toe, en kook alles 15 minuten of tot de linzen zijdezacht zijn.
Draai als de linzen gaar zijn het vuur halfhoog, voeg de kokosmelk en de bladgroenten toe, en kook alles nog 10 minuten tot het romig is.
Verhit in een kleine pan de kokosolie op hoog vuur, voeg de rode ui toe en bak hem 5-6 minuten tot hij goudbruin is. Voeg de 3 in plakjes gesneden tenen knoflook, het mosterdzaad en de kerrieblaadjes toe, en bak alles nog 1-2 minuten tot de kerrieblaadjes krokant en glanzend zijn.
Schep de dal in kommen, schep de tarka van knoflook en kerrieblaadjes erop, voeg een kneepje citroensap toe om het gerecht een frisse draai te geven en eet de dal met chapati’s of rotivellen.