Bengaalse jackfruitcurry
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de mosterdolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit het vijfkruidenmengsel 1 minuut. Voeg de ui, gember-knoflookpasta, rawitpepers en de tomatenpuree toe en bak 10 minuten onder af en toe roeren.
Voeg het kurkumapoeder, korianderpoeder, chilipoeder, komijnpoeder en het zout toe en bak nog 5 minuten.
Voeg de jackfruit en de aardappels toe en bak deze 10 minuten omscheppend mee.
Zet dan het vuur wat hoger, voeg 600 milliliter water toe en breng het geheel tegen de kook aan. Kook de jackfruit en de aardappels met de deksel op de pan in ongeveer 15 minuten verder gaar.
Voeg de garam masala, suiker, ghee en de koriander toe en roer nog een keer goed door. Serveer warm. Lekker met rijst.