Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Rode garnalencurry

Rode garnalencurry

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en rasp hem fijn. Halveer het citroengras en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de stengel zeer fijn. Verhit 3 el olie in een ruime pan en bak er de ui, de knoflook, de gember, het citroengras, het korianderzaad en de rodecurrypasta 3-4 minuten in. Blus af met de kokosmelk.

  2. Was de paprika’s en de rode peper. Snijd ze in ringen. Was de tomaten en halveer ze. Voeg de paprika, de rode peper en de tomaten toe aan de curry. Breng aan de kook en kook ca. 10 minuten op laag vuur.

  3. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met wat zout. Voeg de doperwten toe aan de curry en kook ze ca. 5 minuten mee. Pel de garnalen maar laat de kop zitten. Snijd de garnalen op de rug in met een scherp mesje en verwijder de darm. Verhit een grillpan. Wrijf de garnalen in met 1 el olie en gril ze 2-3 minuten per zijde in de grillpan.

  4. Was de koriander, schud hem droog en hak de blaadjes grof. Hak de pinda’s grof. Verdeel de curry over kommen. Leg in iedere kom 1 of 2 garnalen. Strooi er de koriander en de pinda’s overheen. Dien op met de rijst.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)