Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur. Bestrooi de fazanten met flink wat zout en peper en leg ze met de sjalot in de pan. Bak 2-3 minuten aan beide zij den van de borst en 2-3 minuten aan de onderzijde tot alle zijden mooi gekaramelliseerd zijn. Leg de fazanten op een bord. Voeg de currypasta toe aan de pan en bak ca. 5 minuten tot hij donkerder van kleur is. Voeg het limoenblad, het citroengras, de kokosmelk, de vissaus, de suiker, het limoensap en 200 ml water toe. Bestrooi met wat zout en peper en doe de fazanten met de borst naar boven terug in de pan. Zet de pan ca. 1 uur en 15 minuten in de oven, tot de fazanten helemaal gaar zijn.
  2. Laat de fazanten ca. 10 minuten in de pan rusten en bestrooi met de koriander. Je kunt de fazanten uit de pan halen, snijden en dan op tafel zetten, of je kunt de hele pan op tafel zetten met een klein mes erbij . Serveer met de limoenpartjes, rijst en groene groenten.

Per portie: ca. 621 kcal
50 g eiwit | 42 g vet | 9 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Wei Tang Foodstyling: Pip Spence