Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Curry met zoete aardappel en linzen

Curry met zoete aardappel en linzen

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Gezond was nog nooit zo makkelijk én lekker!

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak er ¾ van de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook, de gember en evt. de kerrieblaadjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg de specerij en toe en bak nog 1 minuut. Roer de zoete aardappel en de linzen erdoorheen en schenk de kokosmelk en de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en kook 15-20 minuten tot de aardappel en de linzen zacht zijn. Voeg een scheut water toe als het geheel te droog wordt.

  2. Breng de curry op smaak met zout en peper en verdeel hem over 4 kommen. Garneer met de overige ui, de koriander en de limoenpartjes.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Adam Bush  Foto’s: Mike English  Styling: Faye Wears Foodstyling: Katie Marshall

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (5 stemmen)