Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Bloemkoolcurry met tomaat en spinazie

Bloemkoolcurry met tomaat en spinazie

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Wist je dat bloemkool het hele jaar beschikbaar is van de Nederlandse bodem en dus altijd een goede keuze is? Met deze supergezonde groente kun je alle kanten op. Al is deze bloemkoolcurry met tomaat en spinazie bij ons favoriet.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan en bak er de ui met een snufje zout ca. 10 minuten in tot de ui heel zacht en goudbruin is. Voeg de currypasta en de kurkuma toe en bak 1-2 minuten verder tot de aroma’s vrij komen.

  2. Voeg de bloemkool, de tomaat en 250 ml water toe en breng aan de kook. Kook 10-15 minuten tot de tomaat uit elkaar valt en de bloemkool zacht is. Roer de spinazie erdoorheen en laat slinken. Serveer de curry met rijst of naan.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe  Foto’s: Mike English  Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)