
Dorade in massaman curry met koriandersalsa
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe voor de salsa door alle ingrediënten in een maatbeker en mix met een staafmixer. Houd apart.
Pel en snipper de ui grof. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de tomaatjes. Kerf de huid van de vis in.
Verhit de olie in een ruime, diepe pan of grote wok. Bak er op middelhoog vuur de ui, de paprika ca. 3 minuten in. Voeg de kokosrasp en de massamancurrypasta toe en bak 1 minuut tot de kokos bruin kleurt. Blus af met de kokosmelk en 300 ml water en breng rustig aan de kook. Leg de vis, de doperwtjes en de tomaatjes in de saus en zet het vuur wat lager. Leg een deksel op de pan en stoof de vis ca. 5 minuten. Keer voorzichtig om met een brede spatel en stoof nog 5 minuten zonder deksel. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de vis in de saus en schep er wat van de koriandersalsa overheen.