Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Dorade in massaman curry met koriandersalsa

Dorade in massaman curry met koriandersalsa

In samenwerking met Koh Thai
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de salsa

Zo'n hele dorade kun je lekker in curry laten garen. Lekker met een frisse salsa en bijvoorbeeld wat rijst of noedels voor erbij.

Bereiding

  1. Doe voor de salsa door alle ingrediënten in een maatbeker en mix met een staafmixer. Houd apart.

  2. Pel en snipper de ui grof. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de tomaatjes. Kerf de huid van de vis in.

  3. Verhit de olie in een ruime, diepe pan of grote wok. Bak er op middelhoog vuur de ui, de paprika ca. 3 minuten in. Voeg de kokosrasp en de massamancurrypasta toe en bak 1 minuut tot de kokos bruin kleurt. Blus af met de kokosmelk en 300 ml water en breng rustig aan de kook. Leg de vis, de doperwtjes en de tomaatjes in de saus en zet het vuur wat lager. Leg een deksel op de pan en stoof de vis ca. 5 minuten. Keer voorzichtig om met een brede spatel en stoof nog 5 minuten zonder deksel. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de vis in de saus en schep er wat van de koriandersalsa overheen.

*Dorade haal je bij de visboer. Je kunt de visboer vragen de vis schoon te maken en de schubben te verwijderen.

Per portie: 455 kcal | 15 g koolhydraten | 24 g eiwit | 34 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)