Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Jamaican curry chicken

Jamaicaanse kipcurry

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Bereiding

  1. Doe de kip in een grote kom, voeg het limoen- of citroensap en de azijn toe en zet onder met koud water. Masseer het mengsel in de kip en giet af. Deze stap is optioneel, maar wel traditioneel Jamaicaans.

  2. Doe alle ingrediënten voor de marinade samen met de kip in een schone kom. Bedek met je handen de kip met de marinade. Dek af en laat minimaal 30 minuten, maar liever een nacht, in de koelkast marineren.

  3. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Doe de kip met de marinade in de pan en houd de kom apart. Bak de kip lichtbruin, ca. 3 minuten per zijde. Voeg de wortel en de aardappel toe aan de pan en bak al roerend nog ca. 2 minuten.

  4. Schenk 400 ml heet water in de kom van de marinade, roer en voeg toe aan de pan. Voeg de kokosmelk toe zodat de kip onderstaat en roer de sojasaus erdoorheen. Draai het vuur hoog tot de vloeistof bubbelt en laat het mengsel dan op laag vuur ca. 30 minuten afgedekt zachtjes koken. Neem het deksel van de pan en kook nog 10-15 minuten tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zwarte peper en de suiker. Bestrooi met de koriander en serveer met avocado, witte rijst en roti.

Per portie: 615 kcal | 22 g koolhydraten | 38 g eiwit | 40 g vet

Receptuur: Riaz Phillips, Chetna Makan en Marni Xuto Fotografie: Kim Lightbody Styling: Luis Peral Foodstyling: Pip Spence

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)