Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Romige pastinaakcurry

Romige pastinaakcurry

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bestrijk de pastinaak op een bakplaat met 1 el olie en bestrooi royaal met zout en peper. Bestrooi met het komijn-, mosterd- en nigellazaad en de gemalen zwarte peper en zorg dat alles goed verdeeld is over de hele pastinaak. Rooster 30-35 minuten in de oven tot de pastinaak zacht is en goudbruine randjes heeft.

  2. Doe intussen de ui, de knoflook, de gember en de groene peper met 2-3 el water in een keukenmachine of blender en vermaal tot een gladde puree.

  3. Verhit 1 el olie in een ruime hapjespan op laag vuur en fruit er de puree met een snufje zout ca. 15 minuten in tot het goudbruin en heel aromatisch wordt. Voeg de kokosmelk, de tomaten,
    de kikkererwten en de garam masala toe, breng aan de kook en kook ca. 10 minuten.

  4. Voeg de pastinaak met alle specerijen van de bakplaat toe aan de pan en laat nog ca. 15 minuten rustig koken tot de saus iets ingekookt is. Roer het limoensap erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Garneer de curry met de koriander en serveer er de rijst en de limoenpartjes bij.

Per portie: 552 kcal | 51 g koolhydraten | 13 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Ellie Mulligan

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)