Kastanjechampignoncurry
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de boter in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak ca. 10 minuten, of tot al het vocht is verdampt en de champignons bruin worden. Doe in een kom en houd apart.
Verhit de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad en het venkelzaad toe en bak al roerend ca. 30 seconden, tot het notige aroma vrijkomt.
Roer de ui erdoorheen en bak 12-15 minuten tot hij goudkleurig is. Draai het vuur wat lager. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut.
Voeg het gemberpoeder, de kurkuma, het chilipoeder, de garam masala, de tomaten en de suiker toe en roer door. Laat 5-7 minuten koken tot de masala is ingedikt en er aan de randjes van de pan een laagje olie ontstaat.
Lepel de yoghurt in een kommetje, schep er 2 el masala bij en roer goed door. Voeg het yoghurtmengsel toe aan de pan.
Schenk er 600 ml heet water bij en laat 3-4 minuten op laag vuur koken tot de curry zo dik is als dikke room. Breng op smaak met zout en peper, doe de champignons terug in de pan en roer om ze mee te verwarmen. Bestrooi met de gehakte koriander en serveer met rijst of naan.