Bereiding

  1. Verhit de olie in een koekenpan op middellaag vuur. Voeg de ui toe en bak ca. 15 minuten tot de ui zacht is en begint te karamelliseren. Roer regelmatig door. Voeg de knoflook, de gember, de tomaten en de scotch bonnet toe. Zet het vuur middelhoog en bak nog ca. 10 minuten.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op middellaag vuur. Voeg de ui toe en bak ca. 15 minuten tot de ui zacht is en begint te karamelliseren. Roer regelmatig door. Voeg de knoflook, de gember, de tomaten en de scotch bonnet toe. Zet het vuur middelhoog en bak nog ca. 10 minuten.
  3. Meng de gemalen specerijen en de tamarindepasta met 2 el water en voeg toe aan het uienmengsel. Bak ca. 5 minuten tot de specerijen geuren en het grootste deel van het water is verdampt.
  4. Roer de kokosmelk erdoorheen en laat 5-10 minuten koken tot de melk is ingedikt tot een curry. Voeg de garnalen toe en gaar ca. 5 minuten mee tot ze net roze zijn. Neem de pan van het vuur en serveer de curry met rijst.

Per portie: ca. 294 kcal
14 g eiwit | 21 g vet | 9 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Melissa Thompson Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Myles Williamson