
Indiase groentecurry
Eenvoudig
ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit voor de masalaspecerijen een grote, droge koekenpan op laag vuur en rooster het komijnzaad, het korianderzaad, de kardemom en de kruidnagel ca. 2 minuten erin, tot het mengsel geurig is. Neem de zaden van de kardemom uit de peulen en doe ze met de rest van de geroosterde specerijen in een specerijenmolen of vijzel en maal tot een heel fijn poeder. Roer de kurkuma en het chilipoeder erdoorheen.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het mosterdzaad erin tot het begint te poppen. Voeg de ui toe en bak 8-10 minuten, tot de ui goudkleurig en zacht is. Voeg de knoflook, de gember en de chilipeper toe en bak nog ca. 1 minuut.
Voeg de pompoen, de tomaat, de aardappel en het water toe. Leg het deksel op de pan en bak 15-20 minuten, tot de pompoen en de aardappel beetgaar zijn. Voeg zo nodig een scheutje water toe als de pan te droog wordt.
Voeg de masalaspecerijen, de paprika, de haricots verts en de courgette toe en meng goed met elkaar. Bak nog 8-10 minuten, tot de groenten gaar zijn, maar nog wel wat bite hebben. Roer de yoghurt erdoorheen en verwarm zachtjes – laat niet koken, dan gaat de yoghurt schiften. Breng op smaak met zout en peper, bestrooi met de kruiden en serveer.