Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Curry met mais, kabeljauw en garnalen

Curry met mais, kabeljauw en garnalen

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Een andere curry dan je gewend bent, maar minstens net zo lekker! De mais gaat super goed samen met de vis en dankzij de specerijen wat extra pit.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een andere curry dan je gewend bent, maar minstens net zo lekker! De mais gaat super goed samen met de vis en dankzij de specerijen wat extra pit.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Kook de maiskolven ca. 10 minuten in een pan licht gezouten water. Giet af en laat een beetje afkoelen. Zet de maiskolven rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er met een scherp mes af.

  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met een snufje zout ca. 10 minuten, tot hij goudbruin en gekaramelliseerd is. Voeg de knoflook, de gember, de komijn, de gemalen koriander, de chilivlokken en de kurkuma toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de tomaten toe en breng zachtjes aan de kook. Leg de kabeljauw in een
    grote braadslee of braadpan en schenk het kokostomatenmengsel rond de vis. Voeg de mais en de garnalen toe en bak 18-20 minuten in de oven. Bestrooi met de koriander en de rode peper en serveer met rijst en limoenpartjes.

Per portie: 480 kcal | 22 g koolhydraten | 41 g eiwit | 23 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)