Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Kook de maiskolven ca. 10 minuten in een pan licht gezouten water. Giet af en laat een beetje afkoelen. Zet de maiskolven rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er met een scherp mes af.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met een snufje zout ca. 10 minuten, tot hij goudbruin en gekaramelliseerd is. Voeg de knoflook, de gember, de komijn, de gemalen koriander, de chilivlokken en de kurkuma toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de kokosmelk en de tomaten toe en breng zachtjes aan de kook. Leg de kabeljauw in een
    grote braadslee of braadpan en schenk het kokostomatenmengsel rond de vis. Voeg de mais en de garnalen toe en bak 18-20 minuten in de oven. Bestrooi met de koriander en de rode peper en serveer met rijst en limoenpartjes.

Per portie: ca. 480 kcal
41 g eiwit | 23 g vet | 22 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark