Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Kipcurry uit de slowcooker

Kipcurry uit de slowcooker

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • en 33 minuten wachttijd en 33 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de ghee in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit er de ui in 4-5 minuten zacht in. Voeg de knoflook en de gemalen specerij en toe en fruit nog 1 minuut tot de aroma’s vrij komen.

  2. Schep het ui-specerijenmengsel in de slowcooker en roer de gember, de kip, de tomaat, de kikkererwten en wat zout en peper erdoorheen. Zet een deksel op de slowcooker en laat 2-3 uur garen op HIGH of 4-5 uur op LOW tot de kip zacht en gaar is. Kook de rij st volgens de aanwijzingen op de verpakking wanneer de curry bij na klaar is.

  3. Houd wat koriander apart voor de garnering. Roer de overige koriander en het limoensap door de curry en breng de curry op smaak met meer zout en peper indien nodig. Serveer de curry met de rij st en de yoghurt. Garneer met de achtergehouden koriander.

Per portie: 551 kcal | 59 g koolhydraten | 44 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: James Lee Styling: Faye Wears Foodstyling: Tamara Vos

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)