Bereiding

1. Meng de panch phoran met het kurkumapoeder en het zout en wrijf er de vis mee in. Laat marineren.

2. Doe alle ingrediënten voor de saus behalve de kokosolie en de ananas in een keukenmachine en pureer tot een zeer gladde currypasta.

3. Verhit de kokosolie in een pan en bak er de currypasta ca. 15 minuten op middelhoog vuur in, tot de pasta wat donkerder begint te kleuren. Voeg 500 ml water en de ananas toe en kook ca. 30 minuten op laag vuur gaar. De saus is nog niet gaar wanneer hij nog naar rauwe ui ruikt.

4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem in 6-7 minuten in de oven net gaar. Voeg de vis toe aan de ananassaus en gaar nog ca. 5 minuten. Neem van het vuur en laat nog ca. 30 minuten rusten om alle smaken op elkaar in te laten werken. Verhit op laag vuur opnieuw en dien op. Lekker met rijst.

Per portie: ca. 439 kcal
26 g eiwit | 27 g vet | 21 g koolhydraten

*Panch phoran is een Indiaas specerijenmengsel. Je vindt het in goed gesorteerde (Indiase) toko’s. Je kunt het ook zelf maken door gelijke delen nigellazaad, komijnzaad, fenegriekzaad en bruin mosterdzaad te mengen.

**Kashmiri chilipoeder is een felrood, mild chilipoeder. Het geeft je gerecht een mooie kleur zonder dat het te scherp wordt. Je vindt het poeder in goed gesorteerde (Indiase) toko’s.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Romy Gill Foto’s: Stuart Overden Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush