Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Viscurry met ananas en kokos

Viscurry met ananas en kokos

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de saus

Ananas. Beleg je pizza ermee, en je hebt ruzie met de Italianen. In India zijn ze vriendelijker voor dit zomerse fruit. Zo is hij hartstikke welkom in een spicy viscurry

Bereiding

  1. 1. Meng de panch phoran met het kurkumapoeder en het zout en wrijf er de vis mee in. Laat marineren.

  2. 2. Doe alle ingrediënten voor de saus behalve de kokosolie en de ananas in een keukenmachine en pureer tot een zeer gladde currypasta.

  3. 3. Verhit de kokosolie in een pan en bak er de currypasta ca. 15 minuten op middelhoog vuur in, tot de pasta wat donkerder begint te kleuren. Voeg 500 ml water en de ananas toe en kook ca. 30 minuten op laag vuur gaar. De saus is nog niet gaar wanneer hij nog naar rauwe ui ruikt.

  4. 4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem in 6-7 minuten in de oven net gaar. Voeg de vis toe aan de ananassaus en gaar nog ca. 5 minuten. Neem van het vuur en laat nog ca. 30 minuten rusten om alle smaken op elkaar in te laten werken. Verhit op laag vuur opnieuw en dien op. Lekker met rijst.

Per portie: 439 kcal | 21 g koolhydraten | 26 g eiwit | 27 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Romy Gill Foto’s: Stuart Overden Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)