Viscurry met ananas en kokos
Gemiddeld
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Meng de panch phoran met het kurkumapoeder en het zout en wrijf er de vis mee in. Laat marineren.
2. Doe alle ingrediënten voor de saus behalve de kokosolie en de ananas in een keukenmachine en pureer tot een zeer gladde currypasta.
3. Verhit de kokosolie in een pan en bak er de currypasta ca. 15 minuten op middelhoog vuur in, tot de pasta wat donkerder begint te kleuren. Voeg 500 ml water en de ananas toe en kook ca. 30 minuten op laag vuur gaar. De saus is nog niet gaar wanneer hij nog naar rauwe ui ruikt.
4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bak hem in 6-7 minuten in de oven net gaar. Voeg de vis toe aan de ananassaus en gaar nog ca. 5 minuten. Neem van het vuur en laat nog ca. 30 minuten rusten om alle smaken op elkaar in te laten werken. Verhit op laag vuur opnieuw en dien op. Lekker met rijst.