Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Zomerse courgettecurry

Courgettecurry

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de ui, de knoflook, de gember en de groene peper met 50 ml water in een keukenmachine en vermaal tot een gladde pasta. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak er het komijnzaad, het mosterdzaad en de kerrieblaadjes 30 seconden in. Voeg de uienpasta en een snuf zout toe en bak ca. 10 minuten tot het mengsel lichtbruin wordt. Voeg de courgette en
    de tomatenblokjes toe en roer het kurkumapoeder en de garam masala erdoorheen. Schenk 300 ml water erbij en breng aan de kook.

  2. Kook ca. 25 minuten tot de curry ingedikt is en de courgette zacht is. Voeg de erwten toe en kook nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de curry over borden en garneer met de koriander. Serveer met de citroenpartjes en gekookte rijst.

Per portie: 441 kcal | 79 g koolhydraten | 11 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Elena Silcock

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)