Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Zomerse courgettecurry

Courgettecurry

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Courgette past in ontzettend veel verschillende gerechten, en staat dan ook standaard op veel boodschappenlijstjes. Maar maak jij er ook weleens curry mee? Probeer eens dit recept en je wil nooit meer anders!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Courgette past in ontzettend veel verschillende gerechten, en staat dan ook standaard op veel boodschappenlijstjes. Maar maak jij er ook weleens curry mee? Probeer eens dit recept en je wil nooit meer anders!

Bereiding

  1. Doe de ui, de knoflook, de gember en de groene peper met 50 ml water in een keukenmachine en vermaal tot een gladde pasta. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak er het komijnzaad, het mosterdzaad en de kerrieblaadjes 30 seconden in. Voeg de uienpasta en een snuf zout toe en bak ca. 10 minuten tot het mengsel lichtbruin wordt. Voeg de courgette en de tomatenblokjes toe en roer het kurkumapoeder en de garam masala erdoorheen. Schenk 300 ml water erbij en breng aan de kook.

  2. Kook ca. 25 minuten tot de curry ingedikt is en de courgette zacht is. Voeg de erwten toe en kook nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de curry over borden en garneer met de koriander. Serveer met de citroenpartjes en gekookte rijst.

Per portie: 441 kcal | 79 g koolhydraten | 11 g eiwit | 8 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Elena Silcock

Serveertip
Lekker met witte rijst of zelfgemaakte naan.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!