Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Lichte kipcurry

Lichte kipcurry

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de currypasta, de ui, de knoflook, de gember, de tomaten, de tomatenpuree en zout en peper in een keukenmachine glad. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak er de currypasta ca. 10 minuten in tot hij donker kleurt en begint te geuren. Voeg de kokosmelk toe en verhit ca. 10 minuten. Voeg de kip toe en verhit nog ca. 10 minuten verder tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.

  2. Doe de basmatirijst met 400 ml water en een snufje zout in een pan en breng aan de kook. Kook afgedekt ca. 12 minuten tot de rijst het water heeft opgenomen.

  3. Roer de sugar snaps door de saus en verhit ca. 2 minuten. Roer het limoensap, zout en peper erdoorheen. Serveer de curry met de rijst en garneer met de limoenpartjes en de verse koriander.

Per portie: 411 kcal | 51 g koolhydraten | 26 g eiwit | 10 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Sarah Cook  Foto’s: Mike English  Styling: Morag Farquhar  Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)