Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Pasteitjes met kipcurry

Pasteitjes met kipcurry

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Geef je restjes curry een tweede leven door ze om te toveren tot deze onweerstaanbare, knapperige pasteitjes.

Bereiding

  1. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vier rechthoeken. Schep ca. 100 g curry op de helft van iedere rechthoek, laat aan de rand ca. 2 cm vrij. Verdeel 1 el chutney over de curry, Bestrijk de deegranden met wat ei en klap de andere helft over de vulling heen. Druk de randen met een vork aan om de pasteitjes goed te sluiten. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 15 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Klop het overgebleven ei met het kurkumapoeder door elkaar en bestrijk de pasteitjes ermee. Bestrooi met wat  zeezoutvlokken en het nigellazaad. Bak 25-30 minuten in de oven tot de pasteitjes goudbruin en gerezen zijn. Serveer met de raita en extra chutney.

Per portie: 688 kcal | 52 g koolhydraten | 28 g eiwit | 40 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Luis Peral Foodstyling: Rosie Reynolds

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)