
Pasteitjes met kipcurry
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vier rechthoeken. Schep ca. 100 g curry op de helft van iedere rechthoek, laat aan de rand ca. 2 cm vrij. Verdeel 1 el chutney over de curry, Bestrijk de deegranden met wat ei en klap de andere helft over de vulling heen. Druk de randen met een vork aan om de pasteitjes goed te sluiten. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 15 minuten in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Klop het overgebleven ei met het kurkumapoeder door elkaar en bestrijk de pasteitjes ermee. Bestrooi met wat zeezoutvlokken en het nigellazaad. Bak 25-30 minuten in de oven tot de pasteitjes goudbruin en gerezen zijn. Serveer met de raita en extra chutney.