Bereiding

1. Kook de aardappelblokjes voor, tot ze bijna helemaal gaar zijn. Voeg de rest van de groenten toe en laat met de aardappel zachtjes koken, tot ze gaar zijn maar er nog redelijk fris uitzien. Giet af en zet apart. Rooster voor de kormapasta de splitkikkererwten in een droge koekenpan in 1½ tot 2 minuten lichtbruin en laat afkoelen op een bord.

2. Rooster het komijnzaad en het korianderzaad op dezelfde manier. Ze zijn klaar als hun aroma vrijkomt. Haal de pan van het vuur zodra ze beginnen te roken. Voeg de splitkikkererwten, het komijnzaad en het korianderzaad met de andere ingrediënten voor de kormapasta toe aan een specerijenmolen en maal tot een gladde, dikke pasta.

3. Als je saffraan wilt gebruiken, week deze dan vlak voor het maken van de curry in 3 eetlepels warme melk en zet apart. Verhit de ghee, geklaarde boter of koolzaadolie in een grote pan met deksel. Voeg het kaneelstokje en de kardemompeulen toe en bak ongeveer 30 seconden, voor je de curryblaadjes toevoegt. Bak de blaadjes ongeveer 30 seconden en voeg dan de fijngesneden ui toe. Bak de uien in ongeveer 5 minuten zacht en lichtbruin en roer de knoflookgemberpasta erdoor.

4. Voeg de tomatenblokjes en het kurkumapoeder toe en laat nog een paar minuten zachtjes koken voor je de kormapasta toevoegt. Meng de voorgegaarde groenten erdoor, bedek met ongeveer 250 ml water en roer goed door. Laat een paar minuten met een deksel op de pan koken, tot de saus is ingedikt en de groenten helemaal gaar zijn. Als je liever een dikkere saus hebt, laat dan nog 1 minuut zonder deksel op de pan zachtjes koken, tot de saus de gewenste consistentie heeft.

5. Schenk de room of de yoghurt en eventueel de saffraanmelk erbij en laat nog 1 minuut met het deksel op de pan zachtjes koken. Breng de curry tot slot op smaak met zout en bestrooi met de koriander en de garam masala.

Liever vegan korma? Vervang de slagroom door meer kokosroom of gebruik een veganistische kokosyoghurt of zuivelvrije room.

The Curry Guy Veggie

Uit het boek

The Curry Guy Veggie
€22,50