
Indonesische kipcurry (gulai ayam)
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de kip in een grote kom. Bestrooi met zout en peper, besprenkel met het limoensap en houd apart.
Pel voor de boemboe de knoflook en doe samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot een gladde pasta.
Verhit de olie in een grote steelpan of wok op middelhoog vuur en bak de boemboe, de sereh, de limoenblaadjes, het kaneelstokje, de kardemom, de steranijs en de gemalen specerijen ca. 5 minuten erin, of tot het mengsel geurig is.
Voeg de kip toe en roer om te bedekken met de specerijen. Bak nog 2-3 minuten en voeg de kokosbloesemsuiker, de tamarinde en het water toe. Breng op smaak met zout en peper, breng aan de kook en zet het vuur laag, zodat het mengsel nog net borrelt. Leg het deksel op de pan en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de kokosmelk toe en laat nog ca. 15 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is. Neem van het vuur en serveer met gestoomde rijst.