Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Gulai ayam (Indonesische kipcurry)

Indonesische kipcurry (gulai ayam)

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Een gele curry met kip wordt in Indonesië ook wel gulai ayam genoemd. Je maakt 'm met from scratch met verse kruiden en specerijen. Zo wordt 'ie supersmaakvol!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de boemboe

Een gele curry met kip wordt in Indonesië ook wel gulai ayam genoemd. Je maakt 'm met from scratch met verse kruiden en specerijen. Zo wordt 'ie supersmaakvol!

Bereiding

  1. Doe de kip in een grote kom. Bestrooi met zout en peper, besprenkel met het limoensap en houd apart.

  2. Pel voor de boemboe de knoflook en doe samen met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot een gladde pasta.

  3. Verhit de olie in een grote steelpan of wok op middelhoog vuur en bak de boemboe, de sereh, de limoenblaadjes, het kaneelstokje, de kardemom, de steranijs en de gemalen specerijen ca. 5 minuten erin, of tot het mengsel geurig is.

  4. Voeg de kip toe en roer om te bedekken met de specerijen. Bak nog 2-3 minuten en voeg de kokosbloesemsuiker, de tamarinde en het water toe. Breng op smaak met zout en peper, breng aan de kook en zet het vuur laag, zodat het mengsel nog net borrelt. Leg het deksel op de pan en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.

  5. Voeg de kokosmelk toe en laat nog ca. 15 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is. Neem van het vuur en serveer met gestoomde rijst.

Per portie: 381 kcal | 13 g koolhydraten | 26 g eiwit | 25 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Rahel Stephanie, Soha Darwish, Lerato Umah-Shaylor, Julie Lin & Chetna Makan Fotografie: Chelsea Bloxsome

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)