Thaise curry met kip
Eenvoudig2 personen30 minuten bereiden
Eveline: "Deze curry is heel populair, ook ver buiten Thailand. Wel spicy: groenecurrypasta is meestal veel pittiger dan de ‘medium’ rode en de wat mildere gele. Als het te pittig voor je is, voeg dan een extra scheut kokosmelk toe."
Ingrediënten
- 400 g kippendijfilet
- 2 el zonnebloemolie
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- ½ courgette
- ½ aubergine
- 250 g bimi
- 2 bosuitjes
- 1 el groenecurrypasta
- 400 ml kokosmelk
- 2 el vissaus
- 1 el kippenbouillonpoeder
- 1 el kristalsuiker
- 1 limoen
- 3 takjes Thais basilicum
- 3 takjes koriander
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Snijd de kip in blokjes van ca. 2 centimeter. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur rondom aan. Schep uit de pan en houd apart.
- Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Halveer de courgette en aubergine in de lengte en snijd in dunne plakjes. Halveer de bimi in de lengte. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 centimeter.
- Verhit de rest van de zonnebloemolie in de hapjespan en fruit de ui met de knoflook en currypasta 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk, vissaus, het bouillonpoeder en de kristalsuiker toe. Pers de limoen erboven uit. Schep de groenten en de kip erdoor en stoof in ca. 3 minuten zonder deksel gaar.
- Pluk intussen de basilicum van de takjes en hak samen met de koriander grof. Verdeel de curry over twee borden en garneer met de kruiden. Lekker met rijst.

Uit het boek:
Simply Asian