Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
thaise kipcurry

Thaise kipcurry met broccoli

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Met deze Thaise kipcurry met broccoli zit je doordeweeks snel aan tafel. Een gegarandeerd succes, helemaal met knapperige pinda's als topping.

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien. Maak de rode peper schoon, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd de rode peper in ringetjes. Wentel de kipblokjes in de bloem en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de kipblokjes ca. 4 minuten rondom in.

  2. Voeg de ui, de peper en de currypasta toe en bak ca. 4 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en laat ca. 10 minuten rustig garen.

  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Voeg de broccoliroosjes toe aan de curry en kook nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Rooster de pinda’s in een droge pan goudbruin. Serveer de rijst met de curry en strooi er de pinda’s overheen.

Foto’s: Stephan van Raay Servies: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)