Thaise kipcurry met broccoli
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de uien. Maak de rode peper schoon, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd de rode peper in ringetjes. Wentel de kipblokjes in de bloem en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olie in een ruime pan en bak er de kipblokjes ca. 4 minuten rondom in.
Voeg de ui, de peper en de currypasta toe en bak ca. 4 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en laat ca. 10 minuten rustig garen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Maak de broccoli schoon en verdeel hem in roosjes. Voeg de broccoliroosjes toe aan de curry en kook nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de pinda’s in een droge pan goudbruin. Serveer de rijst met de curry en strooi er de pinda’s overheen.