Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Tanzaniaanse bananencurry

Tanzaniaanse bananencurry

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Curry komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië, maar heeft zich in de loop der eeuwen verspreid over de rest van Azië en andere delen van de wereld, waaronder Tanzania. Deze bananencurry uit Tanzania is zeker het proberen waard.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Curry komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië, maar heeft zich in de loop der eeuwen verspreid over de rest van Azië en andere delen van de wereld, waaronder Tanzania. Deze bananencurry uit Tanzania is zeker het proberen waard.

Bereiding

  1. Verhit de kokosolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui met een snuf zout ca. 8 minuten erin, of tot de ui zachter is.

  2. Roer de knoflook, de gember, de tomaat, de kardemom en de gemalen specerijen erdoorheen en bak nog ca. 2 minuten. Voeg het water toe en laat ca. 2 minuten garen, tot alles wat zachter is.

  3. Schil de bananen en snijd in stukjes van 3-4 cm. Lepel 4 el van de kokosmelk in een kommetje en houd apart.

  4. Roer de rest van de kokosmelk, de helft van de bouillon, de banaan en de kikkererwten door de ingrediënten in de pan. Breng op smaak met zout. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat met het deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes koken.

  5. Neem het deksel van de pan en laat nog 10-15 minuten koken, of tot de banaan zachter is. Voeg zo nodig wat extra water toe.

  6. Roer de limoenschil en het -sap erdoorheen en besprenkel met de apart gehouden kokosmelk. Bestrooi met de koriander en de chilipeper. Serveer met basmatirijst of knapperig brood.

Per portie: 490 kcal | 51 g koolhydraten | 9 g eiwit | 25 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Rahel Stephanie, Soha Darwish, Lerato Umah-Shaylor, Julie Lin & Chetna Makan Fotografie: Chelsea Bloxsome

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)