Bereiding

De aduki, dubbelganger van de kidneyboon, zie je veel in Aziatische gerechten.

  1. Week de adukibonen ca. 6 uur in koud water. Schil de gember en hak hem fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd eventueel de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de peper en snijd hem in ringen. Kneus het citroengras zodat de smaak vrijkomt.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de ui, de knoflook, de gember, de rode peper, het citroengras en het currypoeder in. Voeg de adukibonen en de kokosmelk toe. Voeg water toe tot de bonen net onderstaan. Kook de bonen in ca. 1 uur op laag vuur gaar.
  3. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Voeg de zoete aardappel ca. 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de bonen. Maak de bimi schoon en blancheer ca. 2 minuten in kokend water met wat zout. Pel de garnalen.
  4. Verhit 2 el olie in een pan en bak er de garnalen en de bimi 3-4 minuten in. Breng op smaak met zout, peper, de oestersaus en het limoensap. Was het Thais basilicum en schud het droog. Verdeel de bonencurry over kommen en schep er de garnalen en bimi op. Garneer met het basilicum.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp