‘Butter chicken’ van broccoli met kruidenyoghurt en amandel-citroenkruim
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit voor het kruim de olie in een pan en rooster er de gehakte amandelen goudbruin in. Neem van het vuur en laat kort afkoelen. Laat uitlekken op keukenpapier en meng er de citroenschil en wat grof zeezout doorheen.
Hak voor de kruidenyoghurt de kruiden fijn en meng met de yoghurt, de knoflook en wat zout.
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur en bak er de ui en de broccoli ca. 8 minuten in tot de broccoli beetgaar is. Voeg de kikkererwten toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de butter chicken-saus en verwarm goed door. Voeg evt. een scheutje water toe om het geheel wat dunner te maken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de broccoli met de saus over diepe borden en schep er een flinke lepel van de kruidenyoghurt op. Maak af met het amandelkruim. Geef er naan bij .