
Gegrilde rodecurrykip met noedelsalade
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Bereiding
Verdeel alle kippenbouten twee delen, zodat je 4 dijen en 4 drumsticks hebt. Bestrooi royaal met zout. Meng de rodecurrypasta met 1 el olie en het sap van ½ limoen. Houd 3 el van deze marinade apart en wrijf de kip rondom in met de rest. Zet afgedekt ca. 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de kipstukken over een met bakpapier bekleed bakblik en braad de kip in ca. 50 minuten knapperig en gaar in de oven.
Kook intussen voor de salade de noedels kort in kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Snijd de Chinese kool in zeer dunne reepjes. Pel de rode ui en snijd in dunne partjes. Doe de kool en rode ui in een grote kom en bestrooi met wat zout. Kneed goed door zodat je de groenten een beetje kneust en ze wat vocht loslaten.
Maak een dressing van de sojasaus, het limoensap, de sesamolie en wat zout en peper. Voeg de noedels en de dressing toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar. Verdeel de salade over borden. Meng 1 el sesamzaad met de overgebleven marinade. Neem de kip uit de oven en bestrijk met de marinade met sesam. Geef de kip bij de salade. Bestrooi eventueel met wat extra sesamzaad.