Gele curry met snijbiet en tofu
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrooi de tofu met wat zout en bak in een enkele laag in de pan. Bak de tofu 6-8 minuten en draai hem regelmatig om, tot alle zijdes goudkleurig zijn. Leg de tofu op een met keukenpapier bekleed bord en bestrooi met zout en peper.
Kneus het limoengras voorzichtig met een zware pan. Houd het groene deel apart en hak de rest van de stengel fijn. Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakte citroengras, de ui, de knoflook, de gember en een snuf zout 4-5 minuten, of tot het mengsel zacht is. Roer de currypasta erdoorheen en bak nog ca. 1 minuut, tot het wat donkerder van kleur is. Roer de paprika en de steeltjes van de snijbiet erdoorheen tot alles bedekt is met het currypastamengsel. Houd een paar el kokosmelk apart en voeg de rest samen met de bouillon en het groene deel van het citroengras toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat ca. 5 minuten zachtjes koken, tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg de tofu en het blad van de snijbiet toe. Laat zachtjes koken tot de tofu verwarmd is en het snijbietblad is geslonken. Neem van het vuur en roer het limoensap, de tamari, de suiker en het gescheurde basilicum erdoorheen. Besprenkel met de rest van de kokosmelk en serveer met gestoomde rijst.