Bereiding

1. Meng de tijgergarnalen in een kom met de wittewijnazijn en een snufje zout. Zet opzij terwijl je de rest bereidt.

2. Maal de ui en de tomaten in een keukenmachine tot een puree. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak er de kurkuma, het komijnzaad, het korianderzaad en de peper een paar minuten op laag vuur geurig in. Voeg de uitomatenpuree, de knoflookpasta, de gemberpasta en de rode peper toe en bak ca. 10 minuten verder onder regelmatig roeren.

3. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de kokosmelk door het currymengsel, breng aan de kook en roer de tij gergarnalen met de azijn en de sperziebonen erdoorheen. Kook 5-6 minuten afgedekt op laag vuur tot de garnalen gaar zijn. Serveer de curry met de basmatirijst en garneer met de koriander.

Per portie: ca. 326 kcal
21 g eiwit | 12 g vet | 31 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson