Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Romige kipcurry

Romige kipcurry

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Bereiding

  1. Meng de kip met de ingrediënten voor de marinade. Laat minimaal ca. 3 uur marineren. Laat het liefst een hele nacht staan.

  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kardemompeulen en het kaneelstokje toe en bak een paar seconden. Voeg de ui toe en bak ca. 15 minuten. Roer de ui regelmatig door zodat hij gelijkmatig bruin kleurt.

  3. Voeg de knoflookpasta en de gemberpasta toe en bak ca. 1 minuut mee. Zet het vuur laag en roer de gemalen koriander, het komijnpoeder en de yoghurt erdoorheen. Verhit ca. 1 minuut en zet het vuur dan weer middelhoog.

  4. Voeg de kip toe en verdeel in een enkele laag over de pan. Bak ca. 8 minuten terwijl je de kip regelmatig blijft draaien. Voeg de rode peper toe, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het geheel 25-30 minuten garen. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te droog wordt.

  5. Roer de Garam Masala en de verse koriander erdoorheen. Lekker met roti of rijst.

Per portie: 355 kcal | 6 g koolhydraten | 41 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Fotografie: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamso

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)