Bereiding

Deze romige kipcurry uit Oost-India is rijk aan smaak en toch lekker licht. De yoghurt maakt de curry heerlijk romig zonder dat het geheel te vet wordt.

  1. Meng de kip met de ingrediënten voor de marinade. Laat minimaal ca. 3 uur marineren. Laat het liefst een hele nacht staan.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kardemompeulen en het kaneelstokje toe en bak een paar seconden. Voeg de ui toe en bak ca. 15 minuten. Roer de ui regelmatig door zodat hij gelijkmatig bruin kleurt.
  3. Voeg de knoflookpasta en de gemberpasta toe en bak ca. 1 minuut mee. Zet het vuur laag en roer de gemalen koriander, het komijnpoeder en de yoghurt erdoorheen. Verhit ca. 1 minuut en zet het vuur dan weer middelhoog.
  4. Voeg de kip toe en verdeel in een enkele laag over de pan. Bak ca. 8 minuten terwijl je de kip regelmatig blijft draaien. Voeg de rode peper toe, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het geheel 25-30 minuten garen. Roer regelmatig door. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te droog wordt.
  5. Roer de Garam Masala en de verse koriander erdoorheen. Lekker met roti of rijst.

Per portie: ca. 355 kcal
41 g eiwit | 19 g vet | 6 g koolhydraten

*Om zelf knoflook- en gemberpasta te maken maal je afzonderlijk van elkaar knoflook en gember met een scheutje water in een blender of keukenmachine tot een pasta. In de toko vind je ook gember-knoflookpasta in een potje.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Fotografie: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamso