Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Kipcurry met pindakaas

Kipcurry met pindakaas

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Er gaat weinig boven een zachte boterham met pindakaas, behalve dan deze kipcurry – ook met pindakaas. Hij voegt een heerlijk nootachtige smaak toe aan je gerecht.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Er gaat weinig boven een zachte boterham met pindakaas, behalve dan deze kipcurry – ook met pindakaas. Hij voegt een heerlijk nootachtige smaak toe aan je gerecht.
Tip
Lekker met wat grofgehakte pinda’s om eroverheen te strooien!

Bereiding

  1. Schep een paar eetlepels van de dikke room bovenin het blik kokosmelk in een diepe koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 4-5 minuten, tot hij sist en geurig is.

  2. Roer de kurkuma erdoorheen. Schenk al roerend beetje bij beetje de rest van de kokosmelk en de bouillon erbij.

  3. Breng zachtjes aan de kook. Roer de pindakaas erdoorheen tot hij smelt in de saus.

  4. Voeg de kip en de paprika toe en laat ca. 20 minuten mee garen. Voeg de sperziebonen toe en laat ca. 3 minuten zachtjes ko ken. Knijp de limoen erboven uit en serveer met rijst en koriander of Thais basilicum.

Per portie: 410 kcal | 8 g koolhydraten | 25 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Fotografie: Karen Thomas Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)