Snelle kipcurry
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook en de chilipeper toe. Schenk als deze beginnen te sissen de passata erbij, leg het deksel op de pan en laat ca. 8 minuten koken. Doe intussen voor de kip de yoghurt, alle specerijen en ½ tl zout in een kom en roer goed door. Voeg de kip toe en roer tot alle kip is bedekt met de marinade. Dek af en zet in de koelkast tot verder gebruik, of laat tot 24 uur marineren als je de tijd hebt.
Roer de specerijen en 100 ml kokend water door het passatamengsel. Schraap overtollige marinade van de kip in de pan, voeg de kip toe, leg het deksel op de pan en laat 10-12 minuten koken, tot de kip gaar is. Voeg de honing en de fenegriek toe en roer goed door. Besprenkel met de slagroom en bestrooi met de koriander en chilipeper. Serveer met gekookte rijst.