
Zuid-Indiase curry met heekfilet
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Bereiding
1. Meng de gember en de knoflook met 300 ml water. Verhit een beetje olie in een koekenpan op laag vuur en bak er de ui zacht maar niet bruin in. Voeg de jalapeño, het komijnpoeder en de kurkuma toe en bak een paar minuten mee. Roer het gembermengsel erdoorheen, zet het vuur hoog en verhit ca. 1 minuut. Voeg de kokos toe, breng op smaak met zout en peper en verhit ca. 1 minuut. Voeg 4 el kokosroom toe.
2. Verhit een beetje olie in een andere koekenpan. Bestuif de heekfilet met bloem en bestrooi met zout en peper. Bak de heekfilet in de pan aan beide zijden gaar en goudbruin. Haal de vis uit de pan en verwijder de huid. Verhit de saus opnieuw en roer de koriander en de vis erdoorheen. Verdeel nog wat extra kokosroom over de curry. Serveer met rijst en garneer met extra koriander.