Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
De smaken van West-India: Hirwa kolambi kalwan - garnalencurry

Hirwa kolambi kalwan – garnalencurry

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Voor de currypasta

Bereiding

  1. Meng de garnalen, de kurkuma en een snufje zout in een kom door elkaar.

  2. Doe alle ingrediƫnten voor de currypasta met 70 ml water in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde pasta.

  3. Verhit de olie in een grote, zware pan op laag vuur. Voeg de groene peper en de kerrieblaadjes toe en doe, zodra ze beginnen te sissen, de currypasta erbij. Fruit ca. 3 minuten, roer de garnalen erdoorheen en bak 1 minuut verder. Voeg 100 ml water en wat zout en peper toe, breng aan de kook en kook afgedekt 2 minuten.

  4. Voeg de kokosmelk, de suiker en de tamarindepasta toe en roer alles goed door elkaar. Breng opnieuw aan de kook en kook 4-5 minuten tot de saus iets ingedikt is en de garnalen gaar zijn. Garneer met de koriander en serveer. Lekker met rijst.

Per portie: 262 kcal | 6 g koolhydraten | 7 g eiwit | 23 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Fotoā€™s: Ant Duncan Styling: Luis Peral Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)