Bereiding

Hirwa kolambi kalwan is een heerlijk geurige curry met garnalen, kokosmelk en kerrieblaadjes. Ongepelde garnalen geven veel meer smaak aan het gerecht, maar je kunt eventueel ook gepelde garnalen gebruiken.

  1. Meng de garnalen, de kurkuma en een snufje zout in een kom door elkaar.
  2. Doe alle ingrediënten voor de currypasta met 70 ml water in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde pasta.
  3. Verhit de olie in een grote, zware pan op laag vuur. Voeg de groene peper en de kerrieblaadjes toe en doe, zodra ze beginnen te sissen, de currypasta erbij. Fruit ca. 3 minuten, roer de garnalen erdoorheen en bak 1 minuut verder. Voeg 100 ml water en wat zout en peper toe, breng aan de kook en kook afgedekt 2 minuten.
  4. Voeg de kokosmelk, de suiker en de tamarindepasta toe en roer alles goed door elkaar. Breng opnieuw aan de kook en kook 4-5 minuten tot de saus iets ingedikt is en de garnalen gaar zijn. Garneer met de koriander en serveer. Lekker met rijst.

*Kerrieblaadjes worden vaak meegestoofd in curry’s op dezelfde manier zoals laurierblaadjes. Ze geven hun smaak af aan het gerecht en voor het serveren kun je ze gewoon eruit vissen. B een goed gesorteerde toko vind je ze in de koeling of in de vriezer.

Per portie: ca. 262 kcal
7 g eiwit | 23 g vet | 6 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan Styling: Luis Peral Foodstyling: Katy Greenwood