Bereiding

1. Breng water aan de kook voor de rijst. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze ca. 4 minuten in water met wat zout. Maak de haricot verts schoon. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de rode peper, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Schil de gember en hak hem fijn.

2. Verhit 1 el olie in een grote pan of wok en fruit er de ui, de knoflook, de rode peper en de gember in. Voeg  de currypasta toe en bak hem ca. 2 minuten mee. Voeg de steranijs en de kardemompeulen toe en blus het geheel af met de kokosmelk

3. Verhit in een andere pan 1 el olie en bak op hoog vuur de bloemkool en de haricot verts in ca. 2 minuten goudbruin. Breng de curry op smaak met sojasaus. Breng de geroosterde groenten op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met de curry en de geroosterde groenten.

Tip: wil je meer weten over kardemom? Lees dan de blog ‘Wat is kardemom en wat kun je ermee?

* Wil je dat je gerecht vega(n) is? Controleer dan de ingrediëntenlijst op de verpakking. In sommige currypasta’s zit vispoeder verwerkt.

Foto: Stephan van Raay (F&L)