Tikka Masala-bloemkoolsoep met gemarineerde peulen en gerookte makreel
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Doe de bloemkool in een grote pan samen met de melk, de knoflook, de currypasta en een flinke snuf zout. Vul de pan aan met water tot de bloemkool net onderstaat en breng het geheel aan de kook. Kook de bloemkool op middelhoog vuur in 8-10 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en pureer de bloemkool met een staafmixer glad.
2. Snijd de gele schil van de ingelegde citroen heel fijn. Meng de peulen en de taugé in een kom met de gembersiroop, het limoensap, de makreel, de ingelegde citroen, de sjalot, de chilivlokken en het sesamzaad.
3. Schenk de soep in kommen en garneer met de gemarineerde groenten en makreel. Bestrooi eventueel met extra chilivlokken. Lekker met naan.