Bereiding

1. Doe de bloemkool in een grote pan samen met de melk, de knoflook, de currypasta en een flinke snuf zout. Vul de pan aan met water tot de bloemkool net onderstaat en breng het geheel aan de kook. Kook de bloemkool op middelhoog vuur in 8-10 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en pureer de bloemkool met een staafmixer glad.

2. Snijd de gele schil van de ingelegde citroen heel fijn. Meng de peulen en de taugé in een kom met de gembersiroop, het limoensap, de makreel, de ingelegde citroen, de sjalot, de chilivlokken en het sesamzaad.

3. Schenk de soep in kommen en garneer met de gemarineerde groenten en makreel. Bestrooi eventueel met extra chilivlokken. Lekker met naan.

Per portie: ca. 269 kcal
16 g eiwit | 14 g vet | 17 g koolhydraten

De smaak van India

Een stukje cultureel erfgoed doorgeven en bovendien zoveel mogelijk mensen laten weten hoe lekker Indiaas eten is; dat was het doel van de familie Pathak in 1956. Inmiddels zet je met hun specerijenmixen, sauzen en chutneys de smaak van India in een handomdraai op tafel.

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Valentijn Dirks