Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Tikka Masala-bloemkoolsoep

Tikka Masala-bloemkoolsoep met gemarineerde peulen en gerookte makreel

In samenwerking met Patak’s
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Doe de bloemkool in een grote pan samen met de melk, de knoflook, de currypasta en een flinke snuf zout. Vul de pan aan met water tot de bloemkool net onderstaat en breng het geheel aan de kook. Kook de bloemkool op middelhoog vuur in 8-10 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en pureer de bloemkool met een staafmixer glad.

  2. 2. Snijd de gele schil van de ingelegde citroen heel fijn. Meng de peulen en de taugé in een kom met de gembersiroop, het limoensap, de makreel, de ingelegde citroen, de sjalot, de chilivlokken en het sesamzaad.

  3. 3. Schenk de soep in kommen en garneer met de gemarineerde groenten en makreel. Bestrooi eventueel met extra chilivlokken. Lekker met naan.

Per portie: 269 kcal | 17 g koolhydraten | 16 g eiwit | 14 g vet

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Valentijn Dirks

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)