Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Tikka masala met paneer

Tikka masala met paneer

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer 1 el garam masala door de yoghurt in een kom. Voeg de paneer en de paprika toe, meng alles goed door elkaar en laat staan terwijl je de saus bereidt.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak er de ui 8-10 minuten in tot hij zacht is en goudbruin begint te kleuren. Voeg de gember en de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder. Voeg de overige 2 el garam masala toe en bak al roerende tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de passata, de tomatenpuree en de suiker toe en breng het geheel aan de kook. Kook 10-15 minuten tot de saus wat ingedikt is. Roer de room door de saus en laat nog 2-3 minuten rustig doorkoken.

  3. Zet de grillfunctie van de oven aan op de hoogste stand. Verdeel de paneer en de paprika over een bakplaat met antiaanbaklaag en zet onder de grill. Draai de paneer en de paprika af en toe om tot ze rondom licht geblakerd zijn. Voeg ze toe aan de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper. Roer een klontje boter en de koriander erdoorheen en verwarm nog ca. 2 minuten. Serveer met naan.

Per portie: 589 kcal | 20 g koolhydraten | 23 g eiwit | 45 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)