Pad thai met grote garnalen, tofu, pinda’s en veel limoen
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de rijstnoedels. Kook of stoom ze beetgaar en laat ze afkoelen. Let op: gaar ze in lauwwarm water en haal ze eruit als ze beetgaar zijn. Ze garen nog door in de wok, dus anders blijven ze aan elkaar plakken.
Snijd de kousenband of boontjes en/of andere wokgroenten in stukjes van 1-2 cm. Kook of blancheer 2 minuten in kokend water, giet af en leg de groente dan in ijskoud water en zet opzij.
Doe de geraspte palm- of kokossuiker in een kom en voeg er de tamarindepasta, vissaus en limoenzeste en -sap aan toe. Roer 2 el kokend water door de massa en blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Proef de saus en voeg eventueel wat extra limoensap toe.
Dep de tofu droog en snijd de tofu in gelijke blokjes van 1 bij 1 centimeter.
Maak een sneetje in de rug van de garnalen en verwijder de darmkanalen.
Rooster alle pinda’s droog in een wok of een grote antiaanbakpan. Hak ze fijn met bijvoorbeeld een vijzel en zet opzij. Dit strooi je bij het serveren over de pad thai.
Snijd de knoflook grof. Snijd de limoen in partjes en zet apart (dit gebruik je bij het serveren).
Zet een grote wok of antiaanbakpan met een scheutje olie op middelhoog vuur en bak de chilivlokken met knoflook ongeveer 2 minuten. Doe nu een extra scheut olie in de pan en zet het vuur wat hoger.
Hussel er de tofu en lente-ui doorheen en blijf nog een paar minuten regelmatig roeren. Spatel er nu de garnalen, beetgare noedels, taugé, kousenband, verse koriander en/of Thaise basilicum door en roer er de pad thai-pasta door.
Kluts de eieren en giet ze aan de zijkant van de pan erbij. Bak de eieren 2 minuten op hoog vuur of totdat ze gestold zijn en roer voorzichtig (met bijvoorbeeld eetstokjes) door. Het is extra lekker om de eistukken wat groter te houden. Verwarm alles nog 2 minuten, roer even en… klaar om te serveren!
Verdeel de pad thai over de kommen, strooi de fijngehakte pinda’s uit de vijzel erbij en strooi er nog wat verse koriander en bijvoorbeeld Thaise basilicum over. Serveer met de pepertjes, chiliflakes, partjes limoen om uit te knijpen én de geroosterde pinda’s.