
Dosa Masala
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng de rijstebloem met de bloem, het ei, de yoghurt en een snuf zout. Voeg ca. 200 ml koud water toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag rusten.
Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode peper in ringetjes. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook, de rode peper en het komijnzaad ca. 4 minuten in. Voeg de currypasta toe en fruit nog ca. 4 minuten.
Giet de aardappels af en meng ze door de curry. Breng eventueel op smaak met wat zout. Pluk de korianderblaadjes van de takjes en meng ze door het aardappelmengsel. Houd het mengsel warm.
Verhit een koekenpan en wrijf de bodem in met wat boter of ghee. Schep een lepel van het beslag in de pan en bak er een dun pannenkoekje (dosa) van. Herhaal tot het beslag op is. Leg op iedere dosa een schep van het aardappelmengsel en rol de dosa’s op. Serveer de dosa’s met een chutney.