Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
dosa masala

Dosa Masala

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de rijstebloem met de bloem, het ei, de yoghurt en een snuf zout. Voeg ca. 200 ml koud water toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag rusten.

  2. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout.

  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode peper in ringetjes. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook, de rode peper en het komijnzaad ca. 4 minuten in. Voeg de currypasta toe en fruit nog ca. 4 minuten.

  4. Giet de aardappels af en meng ze door de curry. Breng eventueel op smaak met wat zout. Pluk de korianderblaadjes van de takjes en meng ze door het aardappelmengsel. Houd het mengsel
    warm.

  5. Verhit een koekenpan en wrijf de bodem in met wat boter of ghee. Schep een lepel van het beslag in de pan en bak er een dun pannenkoekje (dosa) van. Herhaal tot het beslag op is. Leg op
    iedere dosa een schep van het aardappelmengsel en rol de dosa’s op. Serveer de dosa’s met een chutney.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Otentic (otenticdesign.com), Subba (subba.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)