Bereiding

  1. Meng de rijstebloem met de bloem, het ei, de yoghurt en een snuf zout. Voeg ca. 200 ml koud water toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag rusten.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode peper in ringetjes. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook, de rode peper en het komijnzaad ca. 4 minuten in. Voeg de currypasta toe en fruit nog ca. 4 minuten.
  4. Giet de aardappels af en meng ze door de curry. Breng eventueel op smaak met wat zout. Pluk de korianderblaadjes van de takjes en meng ze door het aardappelmengsel. Houd het mengsel
    warm.
  5. Verhit een koekenpan en wrijf de bodem in met wat boter of ghee. Schep een lepel van het beslag in de pan en bak er een dun pannenkoekje (dosa) van. Herhaal tot het beslag op is. Leg op
    iedere dosa een schep van het aardappelmengsel en rol de dosa’s op. Serveer de dosa’s met een chutney.

*In de Indiase keuken wordt veel gebruik gemaakt van ghee, bijvoorbeeld om deze dosa’s in te bakken. Ghee is geklaarde boter. Vervang ghee in Indiase gerechten bij voorkeur door boter en niet door olie.
Dit was het ‘eenvoudige, snellere’ recept van het oorspronkelijke beslag. Het originele recept vereist namelijk dat je linzen en rijst onder water een nacht laat staan, waardoor het geheel licht gaat gisten.Dat originele recept vind je hier!
Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Otentic (otenticdesign.com), Subba (subba.nl), eigen collectie