Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
dosa masala

Dosa Masala

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Geen keuken is meer gevarieerd dan die van India. Met hun talrijke recepten, kleuren en smaken gaan deze gerechten nooit vervelen. Dit is het 'eenvoudige, snellere' recept van het oorspronkelijke beslag, maar nagenoeg net zo lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Geen keuken is meer gevarieerd dan die van India. Met hun talrijke recepten, kleuren en smaken gaan deze gerechten nooit vervelen. Dit is het 'eenvoudige, snellere' recept van het oorspronkelijke beslag, maar nagenoeg net zo lekker!

Bereiding

  1. Meng de rijstebloem met de bloem, het ei, de yoghurt en een snuf zout. Voeg ca. 200 ml koud water toe en roer tot een glad beslag. Laat het beslag rusten.

  2. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout.

  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode peper in ringetjes. Verhit de olie in een pan en fruit er de ui, de knoflook, de rode peper en het komijnzaad ca. 4 minuten in. Voeg de currypasta toe en fruit nog ca. 4 minuten.

  4. Giet de aardappels af en meng ze door de curry. Breng eventueel op smaak met wat zout. Pluk de korianderblaadjes van de takjes en meng ze door het aardappelmengsel. Houd het mengsel warm.

  5. Verhit een koekenpan en wrijf de bodem in met wat boter of ghee. Schep een lepel van het beslag in de pan en bak er een dun pannenkoekje (dosa) van. Herhaal tot het beslag op is. Leg op iedere dosa een schep van het aardappelmengsel en rol de dosa’s op. Serveer de dosa’s met een chutney.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Otentic (otenticdesign.com), Subba (subba.nl), eigen collectie

*In de Indiase keuken wordt veel gebruik gemaakt van ghee, bijvoorbeeld om deze dosa's in te bakken. Ghee is geklaarde boter. Vervang ghee in Indiase gerechten bij voorkeur door boter en niet door olie.

Wat vind jij van dit recept?

1 / 5.0 (1 stem)