Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Dosa

Dosa zoals het hoort

  • Eenvoudig

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat dan 150 g rijst en 150 g linzen een nacht weken in ruim water. Let op, niet in de koelkast!

  2. Zorg voor een goede keukenmachine. Laat de rijst en de linzen uitlekken en maal het geheel in de keukenmachine tot een zo glad mogelijke pasta.

  3. Voeg nu zout en zoveel melk toe dat het de dikte van pannenkoekenbeslag heeft.

  4. Bak in een hete, met geklaarde boter ingevette pan dunne pannenkoekjes van het beslag. Omdat er in dit beslag geen ei zit, kan het bakken best lastig zijn.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (5 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!