Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Groene garnalencurry

Groene garnalencurry

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Als je eenmaal zelf je currypasta hebt gemaakt, wil je nooit meer anders! Deze versie maak je met ingrediënten uit je voorraadkast en hij staat bovendien binnen een half uur op tafel.

Bereiding

  1. Pureer de pepers, de ui, de gember en de knoflook met een scheutje water in een keukenmachine glad.

  2. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak er de komijn- en fenegriekzaadjes in tot ze poffen. Voeg de peperpuree toe, zet het vuur lager en kook ca. 5 minuten op laag vuur.

  3. Roer de kurkuma en de peperkorrels erdoorheen. Roer de kokosmelk erdoorheen en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat ca. 15 minuten op laag vuur rustig koken.

  4. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat in een afgedekte pan ca. 5 minuten uitdampen. Voeg de garnalen toe aan de curry en kook 3-4 minuten tot de garnalen roze zijn. Verdeel de curry over 2 kommen en garneer met de koriander. Serveer de rijst erbij.

Per portie: 640 kcal | 67 g koolhydraten | 27 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Davinia Perkins Foodstyling: Lottie Covell

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)